15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.dedmoroztv.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Πώς να επιλέξετε έναν φθηνό και αξιόπιστο καλλιεργητή για μια καλοκαιρινή κατοικία;

καλλιεργητής στα γυναικεία χέρια Καλλιεργητής σημαίνει ένα εργαλείο για την καλλιέργεια του εδάφους, αυτή η έννοια περιλαμβάνει όλους τους σκαπτές και τους σκιστήρες. Ο τρόπος επιλογής καλλιεργητή εξαρτάται από το μέτωπο της εργασίας και τις προτιμήσεις των ιδιοκτητών να ασχοληθούν με σωματική εργασία, να χρησιμοποιήσουν εξοπλισμό με ηλεκτρικό ή βενζινοκινητήρα. Όσο πιο περίπλοκος και λειτουργικός είναι ο εξοπλισμός, τόσο πιο ακριβός είναι..

Τεχνικά χαρακτηριστικά του προσφερόμενου εξοπλισμού

μοντέλο καλλιεργητή Δεν θα μιλήσουμε για εργαλεία χειρός, είναι γνωστά σε όλους, είναι φθηνά, είναι διαθέσιμα στον αχυρώνα κάθε καλοκαιρινού κατοίκου. Ας αξιολογήσουμε τα μοντέλα που διευκολύνουν τη σωματική εργασία. Ας υποθέσουμε ότι πρέπει να φροντίσετε έναν κήπο και έναν λαχανόκηπο σε ένα οικόπεδο 6-12 στρεμμάτων. Τα χέρια που εργάζονται είναι κυρίως γυναίκες ή ηλικιωμένοι. Πώς να επιλέξετε έναν φθηνό και αξιόπιστο καλλιεργητή για αδύναμα χέρια.

Εάν αγοράσετε ένα μηχανοκίνητο καλλιεργητή και σας προσφερθεί πλήρες με συνημμένα, απορρίψτε. Δεν είναι γεγονός ότι θα χρειαστείτε όλα τα υπόστεγα, αλλά το κόστος τους περιλαμβάνεται στη συνολική τιμή.

Αλλά για να αγοράσετε το λιπαντικό που συνιστάται στις οδηγίες και μια ζώνη, εάν περιλαμβάνεται στη συσκευασία, χρειάζεστε.

Σε εξειδικευμένα καταστήματα και αγορές παρουσιάζονται:

  1. Οι ελαφροί καλλιεργητές χαρακτηρίζονται από χαμηλό βάρος, χαμηλή πρόσφυση και χαλάρωση βάθους όχι μεγαλύτερο από 20 εκ. Βασικά, οι μικροί ευκίνητοι βοηθοί είναι απαραίτητοι για την προετοιμασία του εδάφους στο θερμοκήπιο, σε παρτέρια και κρεβάτια. Τώρα είναι μοντέρνο να οδηγείτε έναν λαχανόκηπο κατά μήκος του Meathlider, με πλάτος κρεβατιού 45 cm και αποστάσεις γραμμών μέτρων. Το πιο βολικό εργαλείο για αυτήν την τεχνολογία είναι ο ελαφρύς καλλιεργητής. Ο κινητήρας μπορεί να είναι ηλεκτρικός ή να χρησιμοποιεί μοντέλα δίχρονου βενζίνης.
  2. Οι μικροί καλλιεργητές μπορούν ήδη να επεξεργαστούν 6-10 στρέμματα. Οργώνουν βαθύτερα και μπορούν να πιάσουν έως και 40 εκατοστά σε ένα πέρασμα. Υπάρχουν ηλεκτρικά μοντέλα, είναι ελαφρύτερα και φθηνότερα από αυτά της βενζίνης. Οι συσκευές δικτύου χρειάζονται καλώδιο επέκτασης και σταθερή τάση, κάτι που δεν συμβαίνει πάντα σε εξοχικές κατοικίες. Με την παραμικρή υγρασία, είναι αδύνατο να εργαστείτε με έναν ηλεκτρικό καλλιεργητή, είναι επικίνδυνο. Το βάρος αυτών των μοντέλων είναι έως 15 κιλά.
  3. Τα μέσα μοντέλα καλλιεργητών δεν είναι πλέον ικανά για γυναικεία χέρια. Οι μονάδες μπορούν να λειτουργήσουν σε μεγάλους κήπους, να χαλαρώσουν αποτελεσματικά και βαθιά το χώμα. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν άλλα εργαλεία μαζί τους. Τα προϊόντα ζυγίζουν 15-48 κιλά, ισχύ 2,5-5,0 λίτρα. με., με μια λέξη, μια σοβαρή τεχνική για τα ανδρικά χέρια.

καλλιεργητής μέσης ισχύοςΑπό τις τρεις επιλογές, η δεύτερη είναι η καταλληλότερη για επεξεργασία 6 στρεμμάτων. Ο βοηθός είναι καλός και δεν θα είναι δύσκολο να το πάρετε για αποθήκευση. Εκτός όμως από την ανοιξιάτικη καλλιέργεια και το ζιζάνισμα, δεν υπάρχει τίποτα άλλο να περιμένουμε από αυτό. Εάν ο ιστότοπος έχει δύσκολο έδαφος, τότε το ελαφρύ μοντέλο θα είναι το καλύτερο. Η επιλογή του καλλιεργητή για την τιμή δεν είναι μεγάλη:

  • Ηλεκτρική σειρά Sturm GK3610, βάρους 6,0 κιλών, η τιμή είναι λίγο περισσότερο από 5 χιλιάδες ρούβλια.
  • Η σειρά “Countryman” LE1300 ηλεκτρική, ζυγίζει 13,2 κιλά, κοστίζει περίπου 9 χιλιάδες ρούβλια.

Κάπως πιο ακριβά, γνωστά και αξιόπιστα μοντέλα σε ζήτηση – Champion, MTD, Texas, DDE, Huter, Elitech. Κοστίζουν πάνω από 12 χιλιάδες ρούβλια..

Επιλογή μοντέλου σύμφωνα με τα τεχνικά χαρακτηριστικά

εργασία στον ιστότοποΌλοι οι καλλιεργητές έχουν μία δομή – μονάδα ισχύος, μετάδοση, μηχανισμό λειτουργίας, κουμπί ελέγχου.

Οι ελαφρύτεροι μηχανισμοί λειτουργούν για πολιτιστικούς λόγους, μάλλον ένα παιχνίδι στα χέρια των γυναικών. Τα μοντέλα θεωρούνται μιας χρήσης, μη επισκευάσιμα. Επομένως, ποιος καλλιεργητής θα επιλέξει εξαρτάται από την προσθήκη όλων των πλεονεκτημάτων και των μειονεκτημάτων.

Βενζίνη ή ηλεκτρική κίνηση του καλλιεργητή να επιλέξει, πώς να αποφασίσει?

Το εργαλείο δικτύου είναι πάντα ελαφρύτερο και φθηνότερο από τα αδέλφια βενζίνης του.

Δεν υπάρχουν ισχυρά μοντέλα. Το ανέβασμα του εδάφους σε βάθος 25 εκατοστών με ένα μικρό κράτημα με μια τέτοια συσκευή είναι βολικό. Τα δικτυωμένα μηχανήματα λειτουργούν αθόρυβα και χωρίς εξάτμιση, χωρίς να προκαλούν ενοχλήσεις στους άλλους. Ένας τέτοιος καλλιεργητής είναι καλός για να δώσει, αλλά:

  • δεν μπορείτε να εργαστείτε σε υγρό καιρό
  • είναι απαραίτητο να παρακολουθείτε συνεχώς τη θέση του καλωδίου.
  • πρέπει να χρησιμοποιήσετε ειδικό καλώδιο επέκτασης με αξιόπιστο συνδετήρα.

καλλιεργητή βενζίνηςΠώς να επιλέξετε έναν καλλιεργητή βενζίνης, σταματήστε σε 2 ή 4 διαδρομές; Ο δίχρονος κινητήρας λειτουργεί με μείγμα βενζίνης και ειδικό λάδι. Είναι πολύ θορυβώδες και καταναλώνει 30% περισσότερο καύσιμο από ένα τετράχρονο. Είναι όμως ελαφρύτερο και πολύ πιο δυνατό αν οι διαστάσεις είναι ίδιες. Ο κινητικός πόρος ενός δίχρονου είναι μικρότερος, ωστόσο λειτουργεί πιο εντατικά. Δεν έχει νόημα να επισκευάσετε έναν δίχρονο κινητήρα εσωτερικής καύσης, είναι φθηνότερο να αγοράσετε έναν νέο.

Ο τετράχρονος κινητήρας είναι κλασικός. Τέτοιοι κινητήρες εγκαθίστανται σε όλα τα μοντέρνα μοντέλα, αλλά είναι πιο ακριβά. Οι κινητήρες έχουν μεγάλο πόρο, σχεδόν δεν θερμαίνονται κατά τη λειτουργία και η καύση καυσίμου σε αυτά είναι πληρέστερη, οι εκπομπές είναι καθαρότερες.

Οι καλλιεργητές με τετράχρονο κινητήρα έχουν πάντα καλή ισχύ και ζυγίζουν περίπου 50 κιλά.

Πώς να επιλέξετε καλλιεργητή για δόση σύμφωνα με τη συσκευή μετάδοσης; Αυτή η έννοια περιλαμβάνει τη μέθοδο μεταφοράς της περιστροφής του άξονα του κινητήρα στο κιβώτιο ταχυτήτων και τον τύπο του κιβωτίου ταχυτήτων. Ο μειωτήρας έχει σχεδιαστεί για να μειώνει την ταχύτητα που λαμβάνεται από τον κινητήρα. Για παράδειγμα, ο κινητήρας αναπτύσσει 3600 σ.α.λ., 20 φορές λιγότερο τροφοδοτείται στον κόφτη.

μειωτής αλυσίδαςΌταν ο άξονας του κινητήρα βρίσκεται οριζόντια, χρησιμοποιείται μειωτής αλυσίδας. Εάν το κιβώτιο ταχυτήτων είναι σπασμένο, δεν είναι δύσκολο να το επισκευάσετε μόνοι σας. Συνήθως σε καλλιεργητές χαμηλής ισχύος υπάρχει κιβώτιο ταχυτήτων. Είναι συμπαγές, τοποθετημένο σε κάθετο στροφαλοφόρο άξονα κινητήρα. Το κιβώτιο ταχυτήτων αντιμετωπίζει τριβή κατά τη λειτουργία, το χάσμα μεταξύ του σκουληκιού και του γραναζιού αυξάνεται γρήγορα και εμφανίζεται αντίδραση. Ο μειωτήρας εγκαθίσταται σε καλλιεργητές χαμηλής ισχύος.

μειωτής ταχυτήτωνΥπάρχουν επίσης μειωτήρες γραναζιών και αλυσίδας ταχυτήτων, αλλά δεν χρησιμοποιούνται σε τεχνολογία χαμηλής ισχύος.

Πριν χρησιμοποιήσετε τον καλλιεργητή, διαβάστε τις οδηγίες, κατανοήστε τις βασικές απαιτήσεις για τη φροντίδα του εργαλείου και ακολουθήστε τις. Το πιο φθηνό μοντέλο στα χέρια που φροντίζουν θα διαρκέσει πολύ.

Ο συμπλέκτης έχει σχεδιαστεί για να μεταδίδει ροπή στον μηχανισμό λειτουργίας. Πιέστε τον συμπλέκτη – ξεκινήστε το όργωμα. Οι συμπλέκτες σε μοντέλα χαμηλής αντοχής έχουν ρυθμιστεί σε αυτόματο φυγόκεντρο. Σε καλλιεργητές μέσης ισχύος, χρησιμοποιείται ιμάντας, με κύλινδρο τάνυσης.

Μια σημαντική παράμετρος για άνετη εργασία στον καλλιεργητή είναι η παρουσία όπισθεν ή όπισθεν. Επιτρέπει όχι με τη δύναμη των μυών, αντίστροφα, να σώσει έναν θαμμένο καλλιεργητή από το έδαφος. Τα μικρά μοντέλα έχουν πάντα μόνο μία ταχύτητα.

Αυτό είναι το μόνο που πρέπει να γνωρίζετε πρώτα όταν επιλέγετε σύντροφο. Κατά την εκμάθηση του καλλιεργητή, χρησιμοποιήστε τις οδηγίες λειτουργίας.

Επιλογή καλλιεργητή για θερινή κατοικία – βίντεο

Previous Post
Univerzális fűtőkazán vidéki házhoz.
Next Post
Makita plane – επιλέξτε το καλύτερο