15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.dedmoroztv.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Κανόνες για την επιλογή ενός ηλεκτρικού τεμαχιστή κήπου

δουλεύει τεμαχιστής κήπου Ένας από τους πιο δημοφιλείς τύπους σύγχρονου εξοπλισμού χωρών και κήπων είναι ένας ηλεκτρικός τεμαχιστής κήπου – μια συσκευή που μπορεί να μειώσει την ποσότητα των σκουπιδιών. Σχεδόν κάθε ιδιοκτήτης ενός προσωπικού οικοπέδου ή εξοχικού σπιτιού πρέπει να το αγοράσει. Ωστόσο, πριν από αυτό, θα πρέπει να επιλέξετε το σωστό εργαλείο ή να αφιερώσετε λίγο χρόνο και να το κάνετε μόνοι σας..

Τύποι εξοπλισμού

Το κύριο καθήκον του τεμαχιστή κήπου για γρασίδι και κλαδιά είναι η απόρριψη οργανικών υπολειμμάτων που συσσωρεύονται συνεχώς στο χώρο κατά τη διάρκεια της κύριας εργασίας. Το αποτέλεσμα της επεξεργασίας είναι μια ομοιογενής μάζα που καταλαμβάνει ελάχιστο χώρο και μπορεί εύκολα να μετατραπεί σε λιπάσματα με τη βοήθεια ενός λάκκου κομποστοποίησης. Αυτό σημαίνει ότι το εργαλείο παρέχει επίσης επιπλέον λίπανση για γεωργικές καλλιέργειες..

Οι κατασκευαστές παράγουν δύο επιλογές για τεμαχιστές:

 • με συστήματα μαχαιριών δίσκων.δίσκος κήπος τεμαχιστής
 • με συστήματα φρεζαρίσματος.τεμαχιστής κήπου άλεσης

Το εργαλείο δίσκου μοιάζει με δίσκο με πολλά μαχαίρια. Η ταχύτητα άλεσης της βιομάζας εξαρτάται από το υλικό. Αυτός ο τεμαχιστής χρησιμοποιείται καλύτερα για φύλλα, γρασίδι και λεπτά κλαδιά. Τα ξηρά και χοντρά κλαδιά μπορούν επίσης να υποστούν επεξεργασία χρησιμοποιώντας το σύστημα δίσκων, αν και αμβλύνουν το μέταλλο των μαχαιριών πολύ πιο γρήγορα.

Το σύστημα μαχαιριών άλεσης ενός ηλεκτρικού κοπτήρα κήπου θεωρείται πιο αξιόπιστο και παραγωγικό. Με τη βοήθειά του, είναι δυνατή η επεξεργασία μεγάλων τεμαχίων ξύλου μεγέθους έως 45-100 mm. Επιπλέον, τέτοιες συσκευές είναι εξοπλισμένες με ειδικό μηχανισμό για την απόσυρση κλαδιών, χάρη στον οποίο ο χρήστης δεν χρειάζεται να τα σπρώχνει συνεχώς. Το σύστημα ανακυκλώνει τα σκουπίδια αυτόματα, αν και είναι καλύτερο να κόβετε το γρασίδι με εξοπλισμό δίσκου.

Επιλογή κατά τεχνικά χαρακτηριστικά

Η επιλογή ενός τεμαχιστή κήπου πρέπει να ξεκινήσει σύμφωνα με τις τεχνικές του παραμέτρους – πρώτα απ ‘όλα, όσον αφορά την απόδοση. Ανάλογα με την τιμή του, οι συσκευές χωρίζονται σε τρεις κατηγορίες:

 1. Χαμηλής ισχύος, η απόδοση των οποίων δεν υπερβαίνει τα 1600 W. Συνήθως είναι εξοπλισμένα με σύστημα μαχαιριών, ζυγίζουν όχι περισσότερο από 20 κιλά και κόβουν κλαδιά με διάμετρο έως 30 mm. Χρησιμοποιείται για την επεξεργασία ζιζανίων, χόρτων και νεαρών στελεχών.χαμηλής ισχύος τεμαχιστής κήπου
 2. Εγκαταστάσεις μέσης ισχύος (1600–2500 W). Το βάρος του εξοπλισμού δεν είναι μικρότερο από 20 κιλά και η διάμετρος των επεξεργασμένων κλαδιών φτάνει τα 35 mm. Ο εξοπλισμός αυτού του τύπου μετακινείται με τροχούς και το σύστημα λείανσης είναι συνήθως φρεζάρισμα..
 3. Συσκευές υψηλής απόδοσης, η ισχύς των οποίων φτάνει (και μερικές φορές υπερβαίνει) τα 3800 watt. Έχουν αυξημένες διαστάσεις και μεγάλο βάρος και λειτουργούν με τριφασικό ηλεκτροκινητήρα. Ο εξοπλισμός είναι εξοπλισμένος με έναν ισχυρό κόπτη και μια ευθεία φαρδιά χοάνη. Τέτοιες εγκαταστάσεις, οι οποίες περιλαμβάνουν τον ισχυρό τεμαχιστή κήπου Viking GB 460C, τεμαχίζουν κλαδιά με διάμετρο 75 mm.τεμαχιστής κήπου υψηλής απόδοσης

Οι πιο ισχυρές συσκευές λειτουργούν με ακόμη μεγαλύτερα κομμάτια ξύλου (έως 100-120 mm σε διάμετρο). Χρησιμοποιούνται σε μεγάλα κηπευτικά για να απομακρύνουν σχεδόν κάθε οργανικό απόβλητο. Η τιμή του εξοπλισμού αυτής της κατηγορίας είναι η υψηλότερη και οι διαστάσεις είναι οι μέγιστες. Ορισμένα από αυτά τα μοντέλα δεν είναι καν εξοπλισμένα με τροχούς, αλλά είναι εγκατεστημένα σε ένα μέρος..

Επιλογή κοπής ανά κατασκευαστή

τεμαχιστής κήπου μάρκας BoschΣτην αγορά μπορείτε να βρείτε συσκευές που διαφέρουν όχι μόνο σε μέγεθος και ισχύ, αλλά και σε μάρκες. Οι πιο δημοφιλείς κατασκευαστές ηλεκτρικών τεμαχιστών κήπου είναι συσκευές:

 • Γερμανικά Bosch, Ikra Mogatec και Alko.
 • Αυστριακός Βίκινγκ;
 • Σουηδική Στίγκα;
 • Σλοβένος Sadko;
 • Κινέζικο DTZ.

Ο εξοπλισμός της μάρκας Stiga διακρίνεται από την υψηλή απόδοση, τη μεγάλη διάρκεια ζωής και την προσιτή τιμή. Οι τεμαχιστές τύπου Ikra Mogatec είναι γνωστοί ως αξιόπιστες συσκευές, που δεν διαφέρουν πολύ από τις πιο ακριβές και λειτουργικές συσκευές. Ο δημοφιλής τεμαχιστής κήπου Bosch AXT Rapid 2000 με βάρος 11,5 κιλά είναι ιδανικός για την επεξεργασία μικρών απορριμμάτων. Και τα πλεονεκτήματα των μοντέλων Sadko είναι οι μεγάλες διαμέτρους των τεμαχισμένων κλαδιών..

Άλλα κριτήρια επιλογής

κορυφαίος τεμαχιστής κήπου φορτωτήΌταν επιλέγετε εξοπλισμό για τον τεμαχισμό των σκουπιδιών, είναι σκόπιμο να χρησιμοποιήσετε τις ακόλουθες συμβουλές:

 1. Ορίστε οπτικά τη μέγιστη διάμετρο των κλάδων που θα υποστούν επεξεργασία κατά τη λειτουργία. Perhapsσως μια μικρή συσκευή χειρός είναι αρκετή για τέτοιες εργασίες-ή θα χρειαστεί επίσης μια σταθερή συσκευή υψηλής απόδοσης με ιμάντα μεταφοράς..
 2. Η καλύτερη επιλογή είναι εξοπλισμός με κωνικές χοάνες, οι οποίες απλοποιούν τη συντήρηση του συστήματος..
 3. Αξίζει να αγοράσετε έναν τεμαχιστή θρυμματισμού κήπου για συνεχή χρήση σε μια μεγάλη περιοχή μόνο εάν έχει αρκετές ταχύτητες εργασίας. Αυτό θα διασφαλίσει ότι τόσο μεγάλα κλαδιά όσο και γρασίδι μπορούν να υποστούν επεξεργασία με μία συσκευή..
 4. Ο εξοπλισμός πρέπει να έχει πολλές οπές φόρτωσης. Από τη μία πλευρά, μικρά κλαδιά θα φορτωθούν μέσα από αυτά, από την άλλη, μακριά και μεγάλα.

Ένας επιπλέον παράγοντας είναι η διαθεσιμότητα των προκοπών μαχαιριών, τα οποία παρατείνουν τη διάρκεια ζωής του κύριου συστήματος μαχαιριών. Αξίζει επίσης να δοθεί προσοχή στο επίπεδο θορύβου που παράγεται από τον εξοπλισμό. Η τιμή του δεν πρέπει να είναι μεγαλύτερη από 84 dB, αλλιώς ο κόφτης θα είναι πολύ δυνατός.

Για την ευκολία χρήσης του εξοπλισμού, αξίζει να λάβετε υπόψη το μέγεθος των τροχών, τη δυνατότητα ρύθμισης του ύψους και την παρουσία αρκετών χοάνων. Και επίσης – η συνημμένη οδηγία στα ρωσικά, πρόσθετα μέρη και μαχαίρια.

Σπιτικό κόφτη

σπιτικό σχέδιο τεμαχιστή κήπουΕάν δεν βρέθηκε μια κατάλληλη επιλογή εξοπλισμού ή οι οικονομικές δυνατότητες του ιδιοκτήτη του οικοπέδου δεν επιτρέπουν την αγορά ακριβού εξοπλισμού, μπορείτε να φτιάξετε έναν τεμαχιστή δίσκων κλαδιών με τα χέρια σας. Για να γίνει αυτό, θα χρειαστεί να έχετε κάποια εμπειρία στη συγκόλληση και να αγοράσετε υλικά από την ακόλουθη λίστα:

 • φύλλα χάλυβα πάχους 1-1,6 cm για τον κύριο δίσκο και 0,5 cm για τη χοάνη και το περίβλημα.
 • χάλυβας υψηλής περιεκτικότητας σε άνθρακα, από τον οποίο θα κατασκευάζονται τα μαχαίρια.
 • αρκετοί στρογγυλοί ή διαμορφωμένοι σωλήνες που απαιτούνται για τη συγκόλληση του πλαισίου του μύλου.
 • άξονας με διάμετρο 2 cm.
 • 2 ρουλεμάν # 307, συνδετήρες, τροχαλία ή ιμάντας. Αν και όταν χρησιμοποιείτε κινητήρα με ταχύτητα μικρότερη από 1500 σ.α.λ., το τελευταίο στοιχείο δεν χρειάζεται.

Το επόμενο στάδιο εργασίας είναι να βρείτε σχέδια ενός τεμαχιστή κλαδιού που θα φτιάξετε μόνοι σας, σύμφωνα με τα οποία θα κατασκευαστεί ο εξοπλισμός. Μετά από αυτό, είναι απαραίτητο να κόψετε έναν κύκλο με διάμετρο 40 cm από ένα παχύ χαλύβδινο φύλλο και να κάνετε μια τρύπα στο κέντρο του για την εγκατάσταση ενός άξονα, στα άκρα του οποίου κόβεται ένα νήμα. Τα μαχαίρια, οι θήκες και τα ρουλεμάν κατασκευάζονται σύμφωνα με το σχέδιο.

σπιτικός τεμαχιστής κήπου έτοιμοςΈνας ηλεκτρικός τεμαχιστής κήπου είναι κατασκευασμένος σε ένα πλαίσιο, ο σχεδιασμός του οποίου μπορεί να επιλεγεί αυθαίρετα. Σε αυτή την περίπτωση, πρέπει να γίνει μια συρόμενη βάση στήριξης κινητήρα, η οποία επιτρέπει την τάνυση του ιμάντα. Και τα μαχαίρια βιδώνονται στον σφόνδυλο υπό γωνία περίπου 30 μοιρών..

Βίντεο ανασκόπηση των τεμαχιστών κήπου

Previous Post
Univerzális fűtőkazán vidéki házhoz.
Next Post
Makita plane – επιλέξτε το καλύτερο