15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.dedmoroztv.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Πώς να επιλέξετε έναν αποχυμωτή ροδιού και να πιέσετε σωστά τον χυμό

χυμός ροδιού μέσω ενός αποχυμωτή Ένας ειδικός αποχυμωτής ροδιού θα προσφέρει στην οικογένεια επαρκή ποσότητα υγιεινού και εμπλουτισμένου φρέσκου χυμού. Αν και αυτά τα φρούτα περιέχουν πολύ χυμό, δεν είναι ακόμα τόσο εύκολο να το αποκτήσετε. Το πρόβλημα έγκειται στον αμέτρητο αριθμό οστών. Ανάλογα με την ποικιλία και το μέγεθος, ένα μούρο περιέχει από 370 έως 620 κόκκους. Σχεδόν όσες είναι οι ημέρες σε ένα χρόνο. Επομένως, δεν μπορεί κανείς να κάνει χωρίς ειδικές οικιακές συσκευές..

Δείτε επίσης: πώς να ξεφλουδίσετε ένα ρόδι?

Ποικιλίες

μηχανικός και ηλεκτρικός αποχυμωτής Η τιμή του τεύχους είναι το πρώτο κριτήριο κατά την επιλογή ενός αποχυμωτή. Παράλληλα με αυτό, είναι σημαντικό να καθοριστεί αμέσως πόσο χυμό σχεδιάζει να καταναλώσει η οικογένεια, καθώς και πόσο συχνά. Από τις απαντήσεις σε αυτές τις ερωτήσεις πρέπει να βασιστείτε, επιλέγοντας ένα συγκεκριμένο μοντέλο. Οι κατασκευαστές προσφέρουν μια ποικιλία συλλογής συσκευών.

Όλα μπορούν να χωριστούν σε τρεις μεγάλες κατηγορίες:

 1. εγχειρίδιο;
 2. μηχανικός;
 3. ηλεκτρικός.

Εξετάζοντας το καθένα ξεχωριστά, μπορείτε να κατανοήσετε τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του καθενός. Επίσης, τα χαρακτηριστικά ενός μόνο μοντέλου θα δείξουν πώς να πάρετε τη μέγιστη ποσότητα χυμού από ρόδια στο σπίτι. Σε αυτή την περίπτωση, μπορείτε να πειραματιστείτε με διαφορετικά φρούτα ή ακόμα και σπόρους..

Τα χωρίσματα των μούρων περιέχουν μια πικρή και ξινή ουσία – τανίνη. Για να διατηρήσετε την αρχική γεύση των χυμών ροδιού, είναι καλύτερο να χρησιμοποιείτε χειροκίνητους αποχυμωτές. Γιατί δεν τρίβουν αυτές τις φλέβες.

είναι απαραίτητο να αφαιρεθεί το έμβρυο διάφραγμα

Εγχειρίδιο

απλός χειροκίνητος αποχυμωτήςΓια καθημερινή χρήση, είναι προτιμότερο να επιλέξετε ένα συμπαγές και εύχρηστο μοντέλο. Όσο πιο απλή είναι η συσκευή, τόσο πιο εύκολο είναι να καθαριστεί και να στεγνώσει. Ως αποτέλεσμα, ένα ποτήρι αρωματικό φρέσκο ​​θα είναι πάντα μια εξαιρετική προσθήκη στο πρωινό. Ταυτόχρονα, η επιθυμία να πιέσετε χυμό με αυτόν τον τρόπο δεν θα εξαφανιστεί ποτέ. Μετά από όλα, δεν χρειάζεται να ξεφλουδίσετε το έμβρυο και η ίδια η διαδικασία θα διαρκέσει μόνο λίγα λεπτά..

Αρκεί να κάνετε τις ακόλουθες διαδικασίες:

 • κόψτε τα φρούτα στη μέση.
 • βάλτε το μισό στο κωνικό σχήμα του χειροκίνητου αποχυμωτή ροδιού.
 • πιέστε το μούρο όσο πιο δυνατά γίνεται ενώ ταυτόχρονα το κυλίσετε.

χειροκίνητο μοντέλο αποχυμωτή ροδιούΤο αποτέλεσμα αυτής της ενέργειας εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τη δύναμη των αρσενικών ή γυναικείων χεριών. Είναι επίσης σημαντικό να ληφθεί υπόψη ότι η κατανάλωση του προϊόντος θα είναι αξιοπρεπής και η παραγωγή του χυμού δεν θα αποδειχθεί τόσο πολύ..

Πιέστε το χυμό σε ένα μοντέλο χειρός μακριά από τοίχους και υφασμάτινα αντικείμενα. Μπορεί να υπάρξουν πολλές πιτσιλιές κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας..

Μηχανικός

εξαγωγή χυμού με μηχανικό αποχυμωτήΠολύ συχνά, οι νοικοκυρές θέλουν να αποθηκεύουν καλά αυτές τις χρήσιμες βιταμίνες. Επομένως, για να πάρουν αρκετό χυμό, χρειάζονται ειδικό πρέσα ροδιού και εσπεριδοειδών. Σε τέτοιες συσκευές, χρησιμοποιούνται δύο τύποι μηχανισμών:

 1. Μοχλός. Όταν πιέζεται ο μοχλός, το ακροφύσιο σε σχήμα κώνου ενεργεί στο ξεφλουδισμένο φρούτο, το οποίο είναι στερεωμένο στην κάτω βάση, και πιέζει το χυμό από αυτό. Ως φίλτρο, υπάρχει μια πλάκα πλέγματος που χωρίζει τον πολτό. Ο διαυγής χυμός ρέει σε μια δεξαμενή στο κάτω μέρος. Για να πάρετε ένα ποτήρι φρέσκο ​​στην έξοδο, αρκούν μόνο 1-2 κινήσεις.μηχανικοί αποχυμωτές μοχλών
 2. Τρύπανο ξυλουργού. Αυτό το μοντέλο μοιάζει με έναν συνηθισμένο σοβιετικό μύλο κρέατος. Το σώμα της συσκευής είναι ένας σπειροειδής τροχός, ο οποίος αποτελείται από αιχμηρές λεπίδες. Η περιστροφή της πλευρικής λαβής θέτει σε κίνηση τη βάση του τρυπανιού, η οποία ωθεί τον πολτό προς την οπή του κέικ. Ο φρεσκοστυμμένος χυμός περνά μέσα από τη βάση του πλέγματος και ρέει έξω σε ένα ειδικό δοχείο. Αυτή η τεχνική είναι ικανή να συνθλίψει ακόμη και τα οστά, δίνοντας έτσι στο φρέσκο ​​μια υπέροχη επίγευση. Μερικά κρασιά φτιάχνονται ειδικά με αυτούς τους σπόρους..μηχανικός αποχυμωτής τρυπανιού

Όταν επιλέγετε μια δομή μοχλού, θα πρέπει να εξετάσετε προσεκτικά τον μηχανισμό στερέωσης της συσκευής. Η διάρκεια ζωής της συσκευής εξαρτάται από την αξιοπιστία της σύνδεσης εξαρτημάτων..

Δεδομένου ότι υπάρχει οξύ στους σπόρους του ροδιού, η τεχνική πρέπει να είναι από ανοξείδωτο χάλυβα. Επιπλέον, ο μοχλός, καθώς και τα μοντέλα rack και pinion είναι αρκετά ψηλά. Επομένως, κατά την αγορά, αξίζει να ελέγξετε τη σταθερότητα της συσκευής.. διαφορετικά μοντέλα αποχυμωτώνΕιδικά ελαστικά μαξιλάρια κάτω από τα πόδια ή βεντούζες στο κάτω μέρος θα σας βοηθήσουν να στερεώσετε με ασφάλεια τον μηχανικό αποχυμωτή ροδιού στο τραπέζι. Εναλλακτικά, αυτά μπορεί να είναι απλά μάνδαλα με ένα βολικό σύστημα σύσφιξης..

Ηλεκτρικός

ηλεκτρικός αποχυμωτής ροδιούΤα ηλεκτρικά (αυτόματα) μοντέλα έχουν υψηλή απόδοση και απόδοση. Σε αντίθεση με τις χειροκίνητες και μηχανικές συσκευές, είναι ο κινητήρας, όχι η ανθρώπινη δύναμη, που οδηγεί την πρέσα. Χάρη σε αυτό, η μέγιστη ποσότητα μούρων μπορεί να υποβληθεί σε επεξεργασία σε σύντομο χρονικό διάστημα και χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια. Η ταχύτητα της συσκευής εξαρτάται άμεσα από την ισχύ του κινητήρα. Όσο περισσότερα Watt κάτω από το «καπό» αυτής της τεχνικής, τόσο πιο γρήγορα οι ιδιοκτήτες θα απολαύσουν το χυμό..

μοντέλα ηλεκτρικού αποχυμωτήΌπως και με τα συμβατικά μοντέλα, οι ηλεκτρικοί αποχυμωτές έχουν ακροφύσιο σε σχήμα κώνου. Πριν πιέσετε το χυμό από τα ρόδια, συνιστάται να ξεφλουδίσετε και να κόψετε τα φρούτα σε 4 φέτες. Είναι καλύτερα να αφαιρέσετε τις φλέβες έτσι ώστε το φρέσκο ​​να μην έχει γεύση στυπτικότητας και πικρίας. Στη συνέχεια ακολουθεί:

 • βάλτε τα μισά ένα προς ένα.
 • πιέστε τα με ένα ακροφύσιο σε σχήμα κώνου, χαμηλώνοντας τη θήκη.
 • συσκευή εκκίνησης.

Οι κατασκευαστές σύγχρονης τεχνολογίας παράγουν μοντέλα που έχουν ενσωματωμένη αντίστροφη λειτουργία. Αυτό επιτρέπει στο ακροφύσιο να περιστρέφεται προς διαφορετικές κατευθύνσεις, γεγονός που αποτρέπει το φράξιμο σημαντικών τμημάτων. Περιλαμβάνονται με τον αποχυμωτή ροδιού υπάρχουν ειδικά κύπελλα μέτρησης, καθώς και βούρτσες για τον καθαρισμό του πλέγματος φίλτρου. ποτό βιταμινώνΑξίζει να θυμηθούμε ότι η διάρκεια ζωής των οικιακών συσκευών εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τη σωστή χρήση τους. Είναι σημαντικό να καθαρίζετε και να στεγνώνετε πάντα το μηχάνημα. Τότε η οικογένεια θα μπορεί να αναπληρώνει τακτικά την παροχή βιταμινών και θρεπτικών συστατικών..

Βίντεο για 3 τρόπους για να πάρετε χυμό ροδιού

Previous Post
Univerzális fűtőkazán vidéki házhoz.
Next Post
Makita plane – επιλέξτε το καλύτερο