15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.dedmoroztv.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Τα οφέλη και οι βλάβες των γαρίφαλων από την άποψη της επιστήμης

τα οφέλη και οι βλάβες των γαρίφαλων Το αρωματικό μπαχαρικό κατέχει υπερηφάνεια στις μαγειρικές τέχνες πολλών ανατολικών εθνών. Τα οφέλη και οι βλάβες των γαρίφαλων είναι γνωστά εδώ και αιώνες. Πολλοί άνθρωποι το αντιλαμβάνονται καθόλου ως προϊόν ή μπαχαρικό. Για αυτούς, είναι ένα φάρμακο για όλες τις ασθένειες. Λέγεται από μερικούς ότι έχουν την ικανότητα να θεραπεύουν τον καρκίνο, να καταπολεμούν τα παράσιτα και να βελτιώνουν την πέψη. Μπορείτε να ελέγξετε την επίδρασή του στον εαυτό σας ή χρησιμοποιώντας εργαστηριακά πειράματα..

Στην αρχαία Κίνα, ο αυτοκράτορας επετράπη να χαιρετηθεί μόνο αφού οι καλεσμένοι υποβλήθηκαν σε μια τελετουργία φρεσκάρισμα της αναπνοής με μια ταραχή αποξηραμένων λουλουδιών. Αυτή η μέθοδος εξακολουθεί να είναι σχετική..

Τα οφέλη και οι βλάβες των γαρίφαλων: στη θέα επιστημονικών εργαστηρίων

Ένα τέτοιο πείραμα πραγματοποιήθηκε. Αλεσμένο μπαχαρικό (αποθηκεύτηκε για 12 μήνες) και αποξηραμένα ολόκληρα μπουμπούκια τοποθετήθηκαν στο ίδιο διάλυμα με βακτήρια. Μετά από αρκετές ημέρες, διαπιστώθηκε ότι οι μονοκύτταροι μικροοργανισμοί αναπτύσσονται πιο εύκολα σε αιώρημα σκόνης παρά σε πραγματικό εκχύλισμα. Γιατί συμβαίνει αυτό? Η αντιβακτηριακή δράση των γαρίφαλων είναι δυνατή μόνο χάρη στα αιθέρια έλαια. Εξατμίζονται πολύ γρήγορα εάν το προϊόν θρυμματιστεί. Και για ένα χρόνο σε μια τέτοια μάζα, πολύ λίγα από αυτά παραμένουν. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτές τις ιδιότητες στην καθημερινή ζωή:

  1. Αφαιρέστε την κακή αναπνοή. Κάποιος δεν έχει παρά να μασήσει 1-2 λουλούδια, καθώς το άθλιο κεχριμπάρι θα αντικατασταθεί από ένα λεπτό άρωμα.
  2. Εφαρμόστε ένα αντισηπτικό βάμμα. Το αλκοόλ χύνεται σε 50 g πρώτων υλών. Το έγχυμα απολυμαίνει τις σανίδες κοπής, οι οποίες χρησιμεύουν ως τόποι αναπαραγωγής του E. coli. Επίσης σκουπίζουν τις ραφές μεταξύ των πλακιδίων στο μπάνιο για να προστατεύουν το υλικό από μούχλα..
  3. Δοκιμάστε τον μαγειρικό αυτοσχεδιασμό. Προσθέτουν μπαχαρικό στις μαρινάδες, ειδικά όταν τυλίγουν μανιτάρια. Σε συνδυασμό με τον καφέ, δίνει ένα έντονο άρωμα..

100 γραμμάρια λουλουδιών περιέχουν 80 mg βιταμίνης C, η οποία είναι η καθημερινή απαίτηση. Ωστόσο, δεν καταναλώνεται σε τέτοια ποσότητα. Επομένως, το φυτό δεν θεωρείται πηγή πολύτιμης ουσίας..

Τα οφέλη και οι βλάβες των γαρίφαλων έχουν μελετηθεί εδώ και πολύ καιρό από επιστήμονες από κινεζικά πανεπιστήμια. Κυρίως ενδιαφέρονται για ένα από τα συστατικά αιθέριου ελαίου – την ευγενόλη. Είναι σε θέση να εμποδίσει την ανάπτυξη καρκινικών κυττάρων. Για το λόγο αυτό, στην ινδική ιατρική, το μεθυστικό μπαχαρικό χρησιμοποιείται για προληπτικούς σκοπούς..

Πώς να καθορίσετε την ποιότητα ενός προϊόντος?

Συχνά σπίτια αυτού του είδους μπορούν να βρεθούν σε ολόκληρες αποθέσεις. Ένα απλό πείραμα θα σας επιτρέψει να το δοκιμάσετε για καταλληλότητα. Το νερό συλλέγεται σε ένα διαφανές δοχείο και τα μπουμπούκια ρίχνονται. Εάν κολλήσουν στην επιφάνεια, τότε το μπαχαρικό είναι κατάλληλο για κατανάλωση. Είναι ακόμα πλούσια σε αιθέρια έλαια..

Δεν μπορεί να αποθηκευτεί στο ψυγείο, επειδή λόγω ξαφνικών αλλαγών στην υγρασία και τη θερμοκρασία, το προϊόν αλλοιώνεται. Αυτός ο κανόνας ισχύει για όλα τα στερεά. Τα πιάτα κλείνονται καλά και αποστέλλονται σε σκοτεινό, δροσερό μέρος..

Τις περισσότερες φορές, το μπαχαρικό υπάρχει στις μαρινάδες και οι γυναίκες σε μια θέση δεν πρέπει να τρώνε τέτοια πιάτα. Αν και δεν αντενδείκνυται για έγκυες γυναίκες, ο θηλασμός θα πρέπει να είναι προσεκτικός μαζί της. Το μπαχαρικό είναι σε θέση να κορεστεί το γάλα με το άρωμά του, το οποίο μπορεί να μην ευχαριστήσει το μωρό. Ως εκ τούτου, είναι απίθανο να εκτιμήσει τα οφέλη και τις βλάβες των γαρίφαλων..

Previous Post
A legjobb gyógynövényeket hozzáadjuk a malacka bankunkhoz
Next Post
Βιολογικό παρασκεύασμα Trichoderma Veride – ένα μοναδικό μέσο προστασίας των φυτών κήπου