15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.dedmoroztv.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Αναγκάζοντας ανεμώνες και λουλούδια στα πόδια σας στις 8 Μαρτίου

αναγκάζοντας ανεμώνες Από την άνοιξη έως το φθινόπωρο, οι καλλιεργητές λουλουδιών εργάστηκαν σκληρά, αλλά το χειμώνα ανυπομονούν να εργαστούν. Για αυτή την περίοδο, η εξαναγκαστική ανεμώνη είναι ιδανική. Ως αποτέλεσμα, μέχρι τις διακοπές θα έχουν υπέροχες ανθοφορίες αυτής της εκπληκτικής κουλτούρας. Αλλά για ένα τέτοιο αποτέλεσμα, αξίζει να αγοράσετε διάφορες ποικιλίες φυτικού υλικού. Οι περισσότερες νοικοκυρές προτιμούν να φυτεύουν λευκές ποικιλίες, ενώ άλλες προτιμούν πολύχρωμα.

Στο πρωτότυπο, η διαδικασία διαρκεί έως και 3 μήνες. Ως εκ τούτου, συνιστάται να το ξεκινήσετε στις αρχές Δεκεμβρίου για να πάρετε αυτό που θέλετε μέχρι τον Μάρτιο. Για αυτήν την τεχνολογία, επιλέγονται μόνο μικρές ποικιλίες..

Αναγκάζοντας ανεμώνες σε αντίθεση με τη δημοφιλή πεποίθηση

Όσοι είναι εξοικειωμένοι με το βότανο για περισσότερο από ένα χρόνο γνωρίζουν ότι η εμβάπτιση των κονδύλων σε νερό δεν φέρνει το επιθυμητό αποτέλεσμα. Συχνά στερούνται οξυγόνου και πεθαίνουν. Ακόμα, γενναίοι κηπουροί πηγαίνουν σε τέτοια πειράματα και τα καταφέρνουν πολύ. Το ασυνήθιστο πείραμα ξεκινά κάπως έτσι:

  • λίγο νερό χύνεται σε ένα ρηχό δοχείο.
  • βυθίστε οζίδια σε αυτό.
  • αφήστε τα για μισή μέρα ή 24 ώρες μέχρι να φουσκώσουν εντελώς.

Όταν οι “νυσταγμένοι” βολβοί είναι αρκετά κορεσμένοι με υγρό, είναι έτοιμοι να φυτευτούν. Ένα μικροσκοπικό δοχείο (με τρύπες στο κάτω μέρος) είναι μισογεμάτο με μεγάλο διογκωμένο πηλό ή άλλο υλικό αποστράγγισης. Η άμμος και η τύρφη αναμιγνύονται σε αναλογία 1: 3. Γεμίστε το δοχείο με το προετοιμασμένο υπόστρωμα, αλλά όχι μέχρι το άκρο.

Οι κόνδυλοι βαθαίνουν κατά 1,5 ύψος καθενός από αυτούς. Πιέζοντάς τα στο έδαφος κατά 0,5 cm, τότε από πάνω θα πρέπει να καλύψετε την επιφάνεια με ένα εκατοστό στρώμα γης.

Συνέχεια του πειράματος

Η εξαναγκαστική ανεμώνη θα είναι επιτυχής εάν οι φυτευμένοι κοντοί βλαστοί “ποτίζονται” σωστά. Για να το κάνετε αυτό, πάρτε ένα δοχείο με νερό και βάλτε μια κατσαρόλα σε αυτό. Μόλις βραχεί το χώμα, η δεξαμενή τραβιέται έξω. Μετά από αυτό το φυτό αποστέλλεται στο κελάρι. Το δωμάτιο πρέπει να είναι δροσερό, περίπου + 12-16 ° C. Ένα τέτοιο μικροκλίμα θα τους βοηθήσει να μην τεντωθούν πολύ και να μην χάσουν το διακοσμητικό τους αποτέλεσμα..

Η υψηλή θερμοκρασία δεν προάγει την επιταχυνόμενη βλάστηση, επομένως, θα πρέπει να επιλεγούν δροσερές συνθήκες στο αρχικό στάδιο. Μερικοί προσπαθούν να διατηρήσουν τα σπορόφυτα στους 5-7 ° C.

Για ευκολία, κατασκευάζονται ελαστικές ετικέτες στις οποίες αναγράφεται η ημερομηνία προσγείωσης. Μετά από ένα μήνα, οι γλάστρες με την καλλιέργεια μεταφέρονται στο περβάζι. Υπό την επίδραση του ηλιακού φωτός, το φυτό θα αναπτυχθεί πολύ γρήγορα. Τώρα πρέπει να μεταφέρετε το λουλούδι σε ένα ζεστό δωμάτιο, όπου δεν είναι περισσότερο από 20 ° C.

Παρ ‘όλα αυτά, αξίζει να θυμόμαστε ότι η επιτυχία της εξαναγκασμού ανεμώνων εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την ποιότητα των κονδύλων, καθώς και την επιμελή τήρηση των συνθηκών θερμοκρασίας και του συστήματος φωτισμού. Από αυτή την άποψη, υπάρχουν λεπτομερείς περιγραφές τέτοιων χρονοδιαγραμμάτων, η τήρηση των οποίων απαιτεί τεράστια υπομονή από τον κηπουρό..

Previous Post
Megismerkedünk a csodálatos rudbeckia aranylabda ültetésének és gondozásának szabályaival
Next Post
Τι κρεατοελιές τρώνε στον κήπο και μπορούν να καταστρέψουν την καλλιέργεια
iphonevideorecorder.com
mgcool.cc
deadmansbones.net
fearlesslycreativemammas.com
thefunky-monkey.com
openssi.org