15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.dedmoroztv.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Ένα από τα πιο ανεπιτήδευτα πολυετή φυτά για τον κήπο Astilba

υπέροχη astilba στον κήπο Το Astilba (φωτογραφία) είναι το πιο επιθυμητό φυτό στον κήπο, επειδή αισθάνεται άνετα στις πιο αντιαισθητικές γωνιές των εξοχικών σπιτιών, δηλαδή στη σκιά. Παρά τον κακό φωτισμό, αυτός ο πολιτισμός όχι μόνο αναπτύσσεται καλά εκεί, αλλά και ανθίζει εκπληκτικά, δημιουργώντας μια μοναδική ομορφιά.

Χαρακτηριστικό του φυτού

Το Astilba είναι ένα πολυετές από την οικογένεια Kamnelomkovy. Στην άγρια ​​φύση, αναπτύσσεται στα δάση και στις ακτές των υδάτινων σωμάτων, όπου είναι υγρό το καλοκαίρι. Αυτό προκαθορίζει επίσης τη φύση της καλλιέργειάς του στο σπίτι, καθιστώντας δύο παράγοντες τις κύριες απαιτήσεις, δηλαδή την παρουσία:

 • ημίφως;
 • σταθερή υγρασία στο έδαφος.

Το Astilba αποτελείται από δύο μέρη: το υπόγειο ρίζωμα και το υπέργειο τμήμα, το οποίο πεθαίνει το χειμώνα και αναγεννιέται κάθε χρόνο. Ο θάμνος έχει ίσιο στέλεχος, μπορεί να έχει ύψος από 8 cm έως 2 m, ανάλογα με τον τύπο του λουλουδιού. Τα οδοντωτά φύλλα είναι προσαρτημένα στο στέλεχος με μακριά μίσχους, το σχήμα τους καθορίζεται επίσης από την ποικιλία astilba και μπορεί να είναι:

 • απλός;
 • διπλό φτερό?
 • τριπλό-φτερωτό.

Η πλάκα των φύλλων και οι ίδιοι οι βλαστοί έχουν χρώμα πράσινο, μερικές φορές έχουν κόκκινη απόχρωση.

Η ίδια η ρίζα είναι ξυλώδης και μπορεί να είναι είτε πυκνή είτε χαλαρή. Κάθε χρόνο, σχηματίζονται νέοι οφθαλμοί στην κορυφή του. Έτσι, η astilba ανακάμπτει μόνη της..

Η ετήσια ανάπτυξη του θάμνου είναι έως 5 cm. Το εκτεθειμένο άνω μέρος του ριζικού συστήματος με τους σχηματισμένους νεαρούς οφθαλμούς πρέπει να καλύπτεται επιπλέον το φθινόπωρο, προσθέτοντας χώμα.

Όταν η astilba ανθίζει?

Μέχρι την έναρξη της ανθοφορίας, το σκιερό πολυετές χωρίζεται σε τρεις τύπους:

 • ποικιλίες πρώιμης ανθοφορίας (Ιούνιος).
 • μέτρια ανθοφορία (Ιούλιος).
 • αργά (Αύγουστος).

Πώς ανθίζει η astilba?

Το Astilba ανθίζει πολύ όμορφα, με κορυφαίες ταξιανθίες γεμισμένες με μικρά ανοιχτά λουλούδια. Το χρώμα τους μπορεί να είναι πολύ διαφορετικό, συμπεριλαμβανομένων τόσο των ευαίσθητων αποχρώσεων του φωτός όσο και των βαθιών κορεσμένων χρωμάτων..

Οι ταξιανθίες Astilba μπορούν να έχουν διαφορετικά σχήματα:

 • πυραμιδικά – οι πλευρικοί μίσχοι βρίσκονται στο μεγάλο κύριο μίσχο σε ορθή γωνία προς αυτόν, μειώνοντας όσο πλησιάζουν την κορυφή.
 • πανικοβλημένος – οι πλευρικές ταξιανθίες με πολλά δικά τους πρόσθετα κλαδιά αναπτύσσονται σε οξεία γωνία.
 • πτώση – διακρίνεται από μια τοξωτή ταξιανθία.
 • ρομβικός – οι ταξιανθίες αναπτύσσονται υπό γωνία 45 μοιρών και τα ίδια τα φύλλα στους βλαστούς έχουν τη μορφή διαμαντιού.

Μετά το τέλος της ανθοφορίας, τα μικρά φρούτα είναι δεμένα – κουτιά.

Ταξινόμηση των ειδών astilbe

Υπάρχουν περίπου 12 είδη φυτών συνολικά, αλλά ως αποτέλεσμα της εργασίας των κτηνοτρόφων, πολλά υβρίδια έχουν δημιουργηθεί με βάση τους, ο αριθμός των οποίων φτάνει τα διακόσια. Μερικές από τις πιο δημοφιλείς υβριδικές πολυετείς ομάδες είναι:

 1. Υβρίδια Arends. Διακρίνονται από ψηλούς μίσχους και μακρά ανθοφορία. Το ύψος του θάμνου φτάνει το 1,5 m, τα φύλλα είναι σκούρα πράσινα, έχουν σκούρο κόκκινο περίγραμμα. Οι ταξιανθίες είναι είτε στρογγυλές είτε κωνικές.
 2. Ιαπωνικά υβρίδια. Χαμηλής ανάπτυξης θάμνοι με ύψος 40 έως 100 εκατοστά, τα φύλλα είναι δαντελωτά, μπορεί να είναι ανοιχτό πράσινο και σκούρο κόκκινο, ταξιανθίες – πλούσιες πανικόλες.
 3. Κινέζικα υβρίδια. Αναπτύσσονται έως 1,1 μ., Οι βλαστοί των περισσότερων εκπροσώπων της ομάδας είναι καφέ και τα φύλλα είναι εφηβικά. Οι ποικιλίες αυτής της ομάδας χαρακτηρίζονται από ταχεία ανάπτυξη του ριζικού συστήματος, με αποτέλεσμα να εκτοπίζουν φυτά που φυτεύτηκαν κοντά.
 4. Υβρίδια προστάτη. Διακρίνονται από απλά, ολόκληρα και πράσινα φύλλα. Επιπλέον, έχουν τις πιο πλούσιες κρεμαστές ταξιανθίες και αυξημένη αντοχή στον παγετό..

Λουλούδι Astilbe: φύτευση, φροντίδα και τύποι – βίντεο

Previous Post
Zöld oázisok megmentése: hogyan és mit válasszunk virágot az irodába
Next Post
Απριλιακές δουλειές στα κρεβάτια του κήπου