15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.dedmoroztv.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Πώς να διαδώσετε ορτανσία: αποτελεσματικοί τρόποι

πώς να πολλαπλασιαστεί ορτανσία Η ορτανσία είναι ένα δημοφιλές φυτό λόγω των διακοσμητικών της ιδιοτήτων λόγω των όμορφων ταξιανθιών της. Πώς να πολλαπλασιάσετε την ορτανσία είναι γνωστό σε πολλούς έμπειρους κηπουρούς. Υπάρχουν διάφοροι τρόποι και ο καθένας επιλέγει τον πιο κατάλληλο και αποτελεσματικό.

Σχετικά με την εσωτερική ορτανσία εδώ!

Βιολογικά χαρακτηριστικά του πολιτισμού

πλούσια άνθηση ορτανσίας Τα περισσότερα είδη ορτανσίας είναι θάμνοι ή μικρά δέντρα. Υπάρχουν επίσης αμπέλια που μπορούν να σκαρφαλώσουν τα κοντινά δέντρα σε ύψος μεγαλύτερο από 30 μ. Φυτρώνει άγρια ​​στη Νότια και Βόρεια Αμερική, την Κίνα και την Ιαπωνία. Στη Ρωσία, στο φυσικό περιβάλλον, η ορτανσία είναι κοινή στην Άπω Ανατολή.

Η ορτανσία είναι ένα ανεπιτήδευτο φυτό. Ένα από τα πλεονεκτήματά του είναι η αντοχή σε πολλές ασθένειες, παράσιτα εντόμων, καθώς και σε σκληρές χειμερινές συνθήκες. Επιπλέον, ο πολιτισμός έχει υψηλές διακοσμητικές ιδιότητες, γεγονός που του επιτρέπει να καλλιεργείται σε κήπους, πάρκα και οικόπεδα. Έχει ποικιλία φωτεινών χρωμάτων, μεγάλη περίοδο ανθοφορίας και δεν απαιτεί ιδιαίτερη φροντίδα..

Το πιο σημαντικό πράγμα για άφθονη μακρά ανθοφορία είναι το σωστό καθεστώς ποτίσματος..

Ανάλογα με το είδος, η καλλιέργεια μπορεί να είναι φυλλοβόλη ή αειθαλής. Το φυτό ανθίζει από νωρίς την άνοιξη έως αργά το φθινόπωρο. Τα λουλούδια σχηματίζονται στο τέλος του βλαστού σε ταξιανθίες που μοιάζουν με μπάλα (πανικό ή σκώληκα). Ορισμένα είδη περιέχουν δύο τύπους λουλουδιών: μικρά εύφορα, που βρίσκονται στο κέντρο και μεγαλύτερα στείρα στις άκρες. Ορισμένες ποικιλίες έχουν μόνο γόνιμα άνθη του ίδιου μεγέθους.

Οι αποχρώσεις των ταξιανθιών είναι ποικίλες – από λευκό έως έντονο κόκκινο, μοβ και ακόμη και μπλε. Ορτανσία φρούτα -ένα μικρό 2-5 χωρισμένο μπολ με πολλούς μικρούς σπόρους.

Το χρώμα της ορτανσίας επηρεάζεται σε μεγάλο βαθμό από το έδαφος. Η τιμή του pH πρέπει να ελεγχθεί. Εάν το χώμα είναι ουδέτερο, τότε οι ταξιανθίες θα έχουν κρεμώδεις, μπεζ αποχρώσεις. Τα μπλε λουλούδια θα αναπτυχθούν σε ένα όξινο υπόστρωμα, αφού η ορτανσία απορροφά καλά το αλουμίνιο και σε ένα αλκαλικό υπόστρωμα, ροζ και λιλά ταξιανθίες.

Ποικιλίες ορτανσίας

ποικιλίες ορτανσίας στον κήποΣτο σχεδιασμό τοπίου, η ορτανσία είναι μια εξαιρετική επιλογή για ομαδικές και μεμονωμένες φυτεύσεις. Δεδομένου ότι ο θάμνος προσφέρεται για κλάδεμα και διαμόρφωση, μπορείτε να δημιουργήσετε διάφορες συνθέσεις από αυτόν. Η προσγείωση κοντά σε μια δεξαμενή δίνει στον χώρο μια γραφική εμφάνιση.

Η ορτανσία μεγάλου φύλλου (ή ο κήπος) είναι ένα εξαιρετικά ανθεκτικό στον παγετό είδος. Αναπτύσσεται και αναπτύσσεται ενεργά σε περιοχές όπου οι κλιματολογικές συνθήκες είναι μάλλον σκληρές – μακρύι παγωμένοι χειμώνες και αργά την άνοιξη. Παρ ‘όλα αυτά, το φυτό πρέπει να καλύπτεται κατά τη διάρκεια της κρύας περιόδου. Σε ένα υποτροπικό κλίμα, η καλλιέργεια φτάνει σε ύψος μεγαλύτερο από 4 μ., Αλλά πιο κοντά στις βόρειες περιοχές αυξάνεται κατά 1-2 μ. Οι βλαστοί είναι όρθιοι, οι φυλλώδεις πλάκες είναι επιμήκεις, έντονα πράσινες, γυαλιστερές. Το σχήμα των ταξιανθιών στις καλλιέργειες κηπευτικών είναι σφαιρικό, έως 25 εκατοστά σε διάμετρο.

Οι ποικιλίες ορτανσίας μεγάλων φύλλων διαφέρουν ως προς την ανθοφορία, τις αποχρώσεις των ταξιανθιών και το σχήμα. Σε εύκρατα κλίματα, αυτή η ποικιλία μπορεί να καλλιεργηθεί σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους..

Η ορτανσία Panicle είναι ένας θάμνος έως 1,5 μ. Στην άγρια ​​φύση, βρίσκεται στα ανατολικά της Κίνας, της Κορέας, της Ιαπωνίας, του Σαχαλίν. Τον Ιούλιο εμφανίζονται στο φυτό πράσινοι οφθαλμοί, οι οποίοι στη συνέχεια γίνονται λευκοί. Η πλήρης άνθιση αρχίζει τον Αύγουστο, συνεχίζοντας μέχρι το τέλος της φθινοπωρινής περιόδου. Η απόχρωση των ταξιανθιών είναι λευκή με μετάβαση σε βατόμουρο και λιλά χρώμα. Ο θάμνος χαρακτηρίζεται από πλούσια ανθοφορία, υπό την προϋπόθεση ότι υπάρχει αρκετό πότισμα. Η ρίζα του φυτού είναι πολύ μεγαλύτερη σε διάμετρο από το στέμμα, αλλά οι βλαστοί της ρίζας βρίσκονται σχεδόν στην επιφάνεια του εδάφους. Μεταξύ των κηπουρών, αυτή η ποικιλία εκτιμάται περισσότερο από άλλες..

Η ορτανσία Panicle θα απαιτήσει καταφύγιο για την περίοδο του παγετού. Όταν το φυτό δυναμώνει, δεν απαιτείται τέτοια προετοιμασία για το χειμώνα..

Η ορτανσία Treelike μεγαλώνει έως 3 μ. Οι φυλλώδεις πλάκες είναι ωοειδείς, με έντονο πράσινο χρώμα. Τα άνθη είναι μικρά, σχηματίζονται σε όμορφες ογκώδεις ταξιανθίες. Η αντίσταση στον παγετό είναι μέση, υπάρχει κίνδυνος κατάψυξης σε χαμηλές θερμοκρασίες. Ωστόσο, έχει παρατηρηθεί ότι με την κατάλληλη φροντίδα, ο κατεστραμμένος βλαστός αποκαθίσταται γρήγορα. Για αυτήν την ποικιλία, το έγκαιρο κλάδεμα είναι πολύ σημαντικό για να διατηρηθεί η διακοσμητική εμφάνιση της καλλιέργειας..

Μια άλλη συνθήκη που πρέπει να δημιουργηθεί για μια ορτανσία δέντρων είναι το υγρό γόνιμο έδαφος. Χωρίς καλό χώμα, δεν πρέπει να αναμένεται μια πλούσια ανθοφορία.

Πώς να διαδώσετε σωστά την ορτανσία

πώς να πολλαπλασιαστεί ορτανσίαΟι καλλιεργητές λαμβάνουν υπόψη έναν αριθμό σημαντικών παραγόντων όταν πολλαπλασιάζουν μια καλλιέργεια. Για παράδειγμα, ο χρόνος, ο τύπος ορτανσίας, η μέθοδος και η διαδικασία αναπαραγωγής έχουν μεγάλη σημασία..

Ο χρόνος αναπαραγωγής εξαρτάται άμεσα από την επιλεγμένη μέθοδο. Υπάρχουν πολλά από αυτά και το καθένα χρησιμοποιείται με επιτυχία από κηπουρούς:

 • διαίρεση ενός θάμνου που σχηματίζεται από ενήλικες.
 • χρησιμοποιώντας σπόρους ·
 • ριζοβολία μοσχευμάτων.
 • εμβολιασμός.

Οποιοσδήποτε τύπος ορτανσίας μπορεί να πολλαπλασιαστεί με καθεμία από τις προτεινόμενες επιλογές, ωστόσο, θα πρέπει να ληφθούν υπόψη τα χαρακτηριστικά τους. Για παράδειγμα, περισσότερες ποικιλίες δένδρων δεν υποφέρουν από χαμηλές θερμοκρασίες και δεν εκτίθενται σε παγετό. Ως εκ τούτου, δεν μπορούν να καλυφθούν το χειμώνα, ειδικά σε περιοχές με ζεστό κλίμα. Αυτοί οι τύποι ορτανσίας πολλαπλασιάζονται συχνότερα με στρωματοποίηση ή με μοσχεύματα. Η μέθοδος σπόρων διαρκεί πολύ.

Η ορτανσία μεγάλων φύλλων θεωρείται πιο απαιτητική όσον αφορά τη φροντίδα, τη συντήρηση, επομένως, η διαδικασία ριζοβολίας είναι πιο δύσκολη γι ‘αυτήν. Η αναπαραγωγή μπορεί να λάβει χώρα με διαφορετικές μεθόδους και η καθεμία θα είναι αποτελεσματική, αλλά θα πρέπει να είστε προετοιμασμένοι για το γεγονός ότι οι ποικιλίες ορτανσίας μεγάλου φύλλου θα απαιτήσουν ιδιαίτερη προσοχή. Πριν από τη φύτευση, πρέπει να προετοιμαστεί το υλικό φύτευσης, ανεξάρτητα από την επιλεγμένη επιλογή, να φροντίσετε για πλήρη και γρήγορη ριζοβολία, να χρησιμοποιήσετε εύφορο χώμα.

Είναι καλύτερα να πολλαπλασιάζετε την ορτανσία πανικού με μοσχεύματα. Επιπλέον, μετά το κλάδεμα, το οποίο πρέπει να πραγματοποιείται τακτικά, απομένει πολύ καλό υλικό. Τα μοσχεύματα συγκομίζονται από αυτό. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η πανικόβλητη πολυετής ποικιλία αναπτύσσεται ενεργά και το τακτικό κλάδεμα είναι απαραίτητο..

Εάν πολλαπλασιάζετε την ορτανσία με μοσχεύματα, τότε θα πρέπει να τηρείτε τους ακόλουθους όρους:

 • την άνοιξη, τα μοσχεύματα πρέπει να ξεκινούν πριν από την έναρξη της ροής του χυμού, στις αρχές Μαρτίου.
 • τα ξυλώδη κλαδιά συχνά κόβονται το φθινόπωρο (τον Σεπτέμβριο).
 • το καλοκαίρι, η διαδικασία πραγματοποιείται στις αρχές Ιουλίου, κάνοντας ένα μίσχο από νεαρούς βλαστούς.

Το καλοκαίρι θεωρείται η καλύτερη εποχή, αφού τα μοσχεύματα έχουν όλες τις προϋποθέσεις για γρήγορη ριζοβολία..

Εάν είναι απαραίτητο, η διαδικασία αναπαραγωγής μπορεί να πραγματοποιηθεί το χειμώνα. Η κύρια προϋπόθεση είναι να έχουμε χρόνο να προετοιμάσουμε τα μοσχεύματα πριν από την εμφάνιση σταθερών μακροπρόθεσμων παγετών..

Πώς να διαδώσετε μια ορτανσία διαιρώντας έναν θάμνο

πώς να διαδώσετε μια ορτανσία διαιρώντας έναν θάμνοΑυτή είναι η ευκολότερη και πιο ριζωμένη μέθοδος. Η ορτανσία μπορεί να πολλαπλασιαστεί με αυτόν τον τρόπο χρησιμοποιώντας μόνο έναν ενήλικο, σχηματισμένο θάμνο. Η καλύτερη στιγμή για αυτό είναι η άνοιξη, όταν το χιόνι έχει ήδη λιώσει και η ροή του χυμού δεν έχει αρχίσει ακόμα.

Η σειρά εργασίας:

 1. Θα πρέπει να ξεκινήσετε ενυδατώνοντας άφθονα το χώμα γύρω από τον θάμνο. Αυτό θα βοηθήσει στην αποφυγή βλάβης στο ριζικό σύστημα κατά την εξαγωγή..
 2. Το στέμμα του θάμνου πρέπει να είναι προσεκτικά δεμένο με σχοινιά, έτσι ώστε να μην παρεμβαίνει.
 3. Στη συνέχεια, σκάψτε σταδιακά το φυτό από όλες τις πλευρές, απελευθερώνοντας απαλά τις ρίζες, προσπαθώντας να μην τους τραυματίσετε.
 4. Αφού τραβήξετε ολόκληρο το φυτό, ελέγξτε το ριζικό σύστημα. Εάν υπάρχει πολύ χώμα σε αυτό, μπορείτε να το ξεπλύνετε κάτω από το νερό..
 5. Με ένα αιχμηρό και απολυμασμένο όργανο, χωρίστε το φυτό σε μέρη, έτσι ώστε το καθένα να έχει δύο μπουμπούκια..
 6. Στη συνέχεια κόψτε τους βλαστούς και τις ρίζες και πασπαλίστε τις περικοπές με ενεργό άνθρακα ή κανέλα.
 7. Τα νέα φυτά που προκύπτουν πρέπει να φυτευτούν αμέσως σε προετοιμασμένο μέρος..
 8. Σκάψτε τρύπες εκ των προτέρων και τροφοδοτήστε το χώμα. Οι νεαροί θάμνοι, που υπόκεινται σε επιτυχημένη ριζοβολία, θα δώσουν φρέσκους βλαστούς το καλοκαίρι και το δεύτερο έτος η καλλιέργεια μπορεί να μεταμοσχευθεί σε μόνιμο μέρος.προετοιμασία εδάφους για φύτευση ορτανσίας

Αυτή η μέθοδος πολλαπλασιασμού είναι πιο κατάλληλη όταν το φυτό χρειάζεται μεταμόσχευση. Υπό άλλες συνθήκες, μην ενοχλείτε την ορτανσία..

Αναπαραγωγή με στρώση

διάδοση ορτανσίας με στρωματοποίησηΈνας άλλος εύκολος τρόπος πολλαπλασιασμού των ορτανσιών είναι η στρωματοποίηση..

Η διαδικασία δεν είναι περίπλοκη, αλλά πρέπει να τηρηθούν κάποιες λεπτότητες για να ριζώσει γρήγορα το φυτό:

 1. Πρέπει να ξεκινήσετε τη διαδικασία νωρίς την άνοιξη, πριν αρχίσουν να ανθίζουν τα μπουμπούκια..
 2. Το χώμα γύρω από τον θάμνο πρέπει να σκάβεται προσεκτικά και στη συνέχεια να ισοπεδώνεται.
 3. Κάνετε αυλακώσεις βάθους 2 εκατοστών, σε κάθε μέρος ένα βλαστό από το κάτω μέρος του θάμνου.
 4. Οι βλαστοί δεν πρέπει να ευθυγραμμιστούν, επομένως πρέπει να στερεωθούν στο αυλάκι και στη συνέχεια να πασπαλιστούν με χώμα.
 5. Για την ταχεία εμφάνιση των πρώτων ριζών, το πότισμα του εδάφους δεν αρκεί. Συχνά χρησιμοποιείται η ακόλουθη τεχνική. Στο στρώμα, μπροστά από τον πρώτο ανεπτυγμένο νεφρό, γίνεται μια στένωση του μαλακού σύρματος. Όταν πυκνώσει ο βλαστός, η στένωση θα αρχίσει να κόβεται στο φλοιό. Εδώ θα εμφανιστεί η πρώτη σπονδυλική στήλη..

σχηματισμός νεαρών βλαστώνΜέχρι το τέλος του καλοκαιριού, πρέπει να σχηματιστούν αρκετοί βλαστοί από τα μοσχεύματα. Όταν το ύψος του καθενός φτάσει πάνω από 15 εκατοστά, πρέπει να ξεφλουδιστούν. Επαναλάβετε τη διαδικασία κάθε εβδομάδα μέχρι να φτάσουν τα 25 εκατοστά.

Στα μέσα του φθινοπώρου, τα στρώματα μπορούν να ξεθάψουν, οι βλαστοί μπορούν να διαχωριστούν μεταξύ τους..

Σκάψτε κάθε δενδρύλλιο και μεταφυτέψτε το στον κήπο την άνοιξη. Θα είναι έτοιμοι για έναν μόνιμο τόπο ανάπτυξης σε ένα χρόνο..

Πολλαπλασιασμός σπόρων

συλλογή σπόρων ορτανσίαςΟ πολλαπλασιασμός σπόρων ορτανσίας είναι μια πολύ μακρά και επίπονη διαδικασία. Ωστόσο, πολλοί λάτρεις αυτού του πολυετούς το χρησιμοποιούν για να καλλιεργήσουν σπάνιες και ακριβές ποικιλίες. Πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι ο σπόρος πρέπει να είναι καλής ποιότητας. Είναι καλύτερο να αγοράσετε σπόρους από εξειδικευμένο κατάστημα. Είναι σημαντικό να κατανοήσουμε ότι με αυτή τη μέθοδο πολλαπλασιασμού, οι γονικές ιδιότητες της ποικιλίας ενδέχεται να μην διατηρηθούν..

Οι σπόροι πρέπει πρώτα να εμποτιστούν χρησιμοποιώντας χαρτοπετσέτες διπλωμένες σε πολλά στρώματα. Η διαδικασία βλάστησης επιταχύνεται σημαντικά με ειδικά παρασκευάσματα, για παράδειγμα, το διάλυμα Epin. Αφού εμφανιστούν οι πρώτοι βλαστοί, το υλικό μπορεί να φυτευτεί στο έδαφος..σπορόφυτα σπόρων ορτανσίας

Η περαιτέρω επιτυχημένη καλλιέργεια εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την ποιότητα του εδάφους. Ένα ιδανικό μείγμα αποτελείται από τα ακόλουθα συστατικά:

 • τύρφη;
 • χοντρή άμμος?
 • μαυρόχωμα;
 • κωνοφόρα ή φυλλώδη γη.

ισχυρά δενδρύλλιαΙσχυρά σπορόφυτα πρέπει να σχηματιστούν σε περίπου ένα μήνα. Όταν κάθε δείγμα έχει 2-3 πλάκες φύλλων, μπορείτε να τις μεταφυτεύσετε σε ξεχωριστές γλάστρες και να τσιμπήσετε την κορυφή για την ανάπτυξη πλευρικών διαδικασιών. Σε αυτή την περίπτωση, είναι απαραίτητο να γονιμοποιηθεί με αζωτούχα λιπάσματα. Στη συνέχεια, πρέπει να τα μειώσετε και να στραφείτε σε λίπανση με κάλιο και φώσφορο..

Τα νεαρά φυτά πρέπει να μεταμοσχευθούν σε ανοιχτό έδαφος το νωρίτερο δύο χρόνια αργότερα, και πριν από αυτό, θα πρέπει να δημιουργηθούν καλές συνθήκες για σπορόφυτα:

 • φυσική πηγή φωτός (αλλά όχι άμεσο ηλιακό φως).
 • η βέλτιστη θερμοκρασία είναι πάνω από 20 ° C το καλοκαίρι, το χειμώνα τα φυτά αποστέλλονται σε δροσερό μέρος.
 • η υγρασία είναι πάνω από το μέσο όρο.
 • τακτικό πότισμα?
 • έγκαιρη σίτιση.
 • αυξημένη οξύτητα του εδάφους.

Υπό την επιφύλαξη αυτών των κανόνων, τα σπορόφυτα θα μετατραπούν σε πλήρη δενδρύλλια σε εύθετο χρόνο..

Δεν πρέπει να χρησιμοποιείτε αυτόν τον τύπο πολλαπλασιασμού ορτανσίας εάν πρέπει να έχετε άφθονη ανθοφορία το συντομότερο δυνατό. Με την αναπαραγωγή σπόρων, ο θάμνος θα αρχίσει να ανθίζει όχι νωρίτερα από 5 χρόνια αργότερα..

Πώς να πολλαπλασιάσετε την ορτανσία με μοσχεύματα

ένας νεαρός θάμνος από μια κοπήΈνας μίσχος είναι ένα μικρό κλαδί, βλαστός, μέρος ενός βλαστού με πράσινα φύλλα ή μπουμπούκια. Με τη βοήθειά του, μπορείτε να πάρετε ένα νέο πλήρες φυτό. Τα μοσχεύματα μπορούν να γίνουν οποιαδήποτε στιγμή του χρόνου, αλλά τα μέσα Ιουλίου θεωρούνται τα καλύτερα. Αυτή τη στιγμή, ο πολιτισμός θα ριζώσει γρηγορότερα και θα δώσει μια νέα πολυετή.

μίσχο ορτανσίαςΓια την παρασκευή μοσχευμάτων, είναι κατάλληλοι οι νεαροί βλαστοί που εμφανίζονται στις πλευρές του θάμνου. Πρέπει να είναι τουλάχιστον ενός έτους. Τέτοια μοσχεύματα είναι ήδη αρκετά ισχυρά και ανθεκτικά στις περιβαλλοντικές επιδράσεις. Τα νεφρά τους είναι καλά ανεπτυγμένα και έτοιμα για περαιτέρω ανάπτυξη..

Θα πρέπει να υπάρχει πολύ χυμός στους βλαστούς. Η αποτελεσματικότητα της ριζοβολίας εξαρτάται από αυτό. Είναι γεμάτα με υγρασία όσο το δυνατόν νωρίς το πρωί, οπότε αυτή είναι η καλύτερη στιγμή της ημέρας για τη συγκομιδή μοσχευμάτων. Στη συνέχεια, είναι απαραίτητο να διασφαλιστεί ότι τα μοσχεύματα δεν στεγνώνουν..

σωστή κοπήΠώς να προετοιμάσετε μια κοπή; Πρέπει να περιέχει τουλάχιστον 3 κόμβους. Η τομή στο σουτ πρέπει να γίνεται κάτω από τον πρώτο κόμβο υπό γωνία. Πρέπει να αφαιρέσετε το φύλλο από αυτό. Στον δεύτερο κόμβο, αφήστε επίσης μόνο τους μίσχους. Στον τρίτο κόμβο, κόψτε τα φύλλα στη μέση. Κάντε την άνω τομή σε ύψος 2 cm από τον τρίτο κόμβο.

στέλεχος στον προαγωγό ανάπτυξηςΠεραιτέρω, τα μοσχεύματα συνιστάται να τοποθετούνται σε διάλυμα με διεγερτικό ανάπτυξης ρίζας για αρκετές ώρες. Ένα καλό αποτέλεσμα δίνεται από τον Zircon ή τον Kornevin. Αξίζει να προσδιορίσετε εκ των προτέρων πού θα ξεκινήσει ο μίσχος τις ρίζες. Μπορεί να είναι χώμα ή νερό.

Πώς να αναπτυχθούν ρίζες από μοσχεύματα

ριζοβολία μοσχευμάτων στο νερόΗ απόκτηση ριζών με νερό έχει τις ακόλουθες αποχρώσεις. Τα μοσχεύματα πρέπει να τοποθετηθούν σε δοχείο με νερό αμέσως μετά την αφαίρεση από το διάλυμα με τον παράγοντα ριζοβολίας. Το νερό πρέπει να είναι μόνο φρέσκο, αλλάζει κάθε 4-6 ημέρες. Μετά από ένα ορισμένο χρονικό διάστημα, μια ορισμένη σφράγιση θα σχηματιστεί στο κάτω μέρος της κοπής. Μετά από μερικές εβδομάδες, νέες ρίζες θα αρχίσουν να αναπτύσσονται από αυτό..

ριζοβολία μοσχευμάτων στο έδαφοςΑναπτύσσοντας ρίζες στο έδαφος, πρέπει αρχικά να το προετοιμάσετε σωστά. Τα μοσχεύματα θα αναπτυχθούν καλά σε ένα μείγμα 2 μερών τύρφης και ενός μέρους άμμου. Πριν από τη φύτευση, το έδαφος πρέπει να υγρανθεί και, στη συνέχεια, είναι σκόπιμο να καλύψετε τα μοσχεύματα με δοχεία. Το πότισμα πραγματοποιείται μόλις πέσει η υγρασία του εδάφους. Το νερό χύνεται κάτω από το λαιμό περίπου μία φορά την εβδομάδα.

Πώς να καταλάβετε ότι η ριζοβολία έχει ξεκινήσει; Με την ανάπτυξη των ριζών σε ένα δοχείο με νερό, μπορείτε να κάνετε μια οπτική επιθεώρηση. Το νεαρό ριζικό σύστημα θα είναι ορατό με γυμνό μάτι. Όσον αφορά την καλλιέργεια στο έδαφος, κατά μέσο όρο, τα νεαρά φύλλα και τα μπουμπούκια θα αρχίσουν να αναπτύσσονται σε ένα μήνα. Αυτό δείχνει ότι το φυτό αναπτύσσει με επιτυχία ένα υγιές ριζικό σύστημα..

Το φυτό μπορεί να φυτευτεί στο έδαφος μόλις οι ρίζες μεγαλώσουν σε 3-5 εκ. Ταυτόχρονα, πρέπει να ληφθεί μέριμνα ώστε το έδαφος να είναι ελαφρώς όξινο.

Αναπαραγωγή από απόγονο

αναπαραγωγή ορτανσίας από απογόνουςΈνας άλλος τρόπος πολλαπλασιασμού ορτανσιών που αξίζει την προσοχή είναι ο απόγονος. Αυτή η μέθοδος θα απαιτήσει προσοχή από τον κηπουρό, καθώς υπάρχει μεγάλος κίνδυνος βλάβης στο ριζικό σύστημα της καλλιέργειας, επειδή το έδαφος κρύβει τις ρίζες του γονικού θάμνου.

Η διαδικασία πραγματοποιείται το φθινόπωρο. Πρώτον, πρέπει να αφαιρέσετε προσεκτικά το ανώτερο στρώμα του εδάφους και, στη συνέχεια, να διαχωρίσετε τον βλαστό της φούσκας. Συνιστάται να το κάνετε αυτό με ένα αιχμηρό, απολυμασμένο όργανο. Φυτέψτε αμέσως το βλαστό που προκύπτει στην προετοιμασμένη τρύπα και αφήστε το εκεί να αναπτυχθεί.

Το καλύτερο μέρος για να φυτέψετε ορτανσίες είναι σε μια ελαφρώς σκιασμένη περιοχή. Σε άμεσο ηλιακό φως, οι ταξιανθίες γίνονται σταδιακά μικρότερες.

Χαρακτηριστικά της φύτευσης σε ανοιχτό έδαφος και επακόλουθη φροντίδα

φύτευση μοσχευμάτων στο έδαφος

Η διαδικασία φύτευσης ορτανσίας περιλαμβάνει διάφορα βήματα:

 • το λάκκο πρέπει να προετοιμαστεί εκ των προτέρων.
 • 2-3 ώρες πριν από τη φύτευση, το έδαφος πρέπει να υγραίνεται καλά.
 • τοποθετήστε το δενδρύλλιο στην τρύπα, απλώνοντας προσεκτικά τις ρίζες.
 • γεμίστε το ριζικό σύστημα με μίγμα τύρφης και γης, χωρίς να σχηματίσετε κενά μέχρι το κολάρο της ρίζας.
 • συμπιέστε το χώμα γύρω από τον κορμό.

Μετά από αυτό, το χώμα πρέπει να ποτιστεί ξανά καλά. Η μετέπειτα φροντίδα της καλλιέργειας συνίσταται σε ένα ικανό καθεστώς ποτίσματος και σίτισης, έγκαιρο κλάδεμα, χαλάρωση και σάπωση του εδάφους, καθώς και προετοιμασία για τη χειμερινή περίοδο.

Η ορτανσία είναι μια ανεπιτήδευτη καλλιέργεια, τα περισσότερα είδη και ποικιλίες προσαρμόζονται εύκολα στις γύρω συνθήκες. Επομένως, ο θάμνος μπορεί να πολλαπλασιαστεί με οποιονδήποτε από τους πιο βολικούς τρόπους για τον κηπουρό. Η ορτανσία περνά γρήγορα τη διαδικασία ριζοβολίας και ριζώνει καλά στο ανοιχτό πεδίο, υπό την κατάλληλη φροντίδα.

Πρακτικές συμβουλές για τον τρόπο πολλαπλασιασμού της ορτανσίας με μοσχεύματα – βίντεο

Previous Post
Zöld oázisok megmentése: hogyan és mit válasszunk virágot az irodába
Next Post
Απριλιακές δουλειές στα κρεβάτια του κήπου
iphonevideorecorder.com
mgcool.cc
deadmansbones.net
fearlesslycreativemammas.com
thefunky-monkey.com
openssi.org