15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.dedmoroztv.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Δεντρολίβανο από σπόρους – πώς να επιτύχετε καλή βλάστηση και να αποκτήσετε ισχυρά σπορόφυτα

σπόρος δεντρολίβανο

Ο ευκολότερος και ευκολότερος τρόπος καλλιέργειας δεντρολίβανου στο σπίτι είναι από ένα δενδρύλλιο ή από μοσχεύματα. Ωστόσο, αυτό δεν είναι πάντα δυνατό και τότε ένα πράγμα παραμένει – να καλλιεργήσετε δεντρολίβανο από σπόρους. Φυσικά, αυτή η μέθοδος είναι πιο ενοχλητική και επίπονη, αλλά σας επιτρέπει να πάρετε πολλούς αρωματικούς πικάντικους θάμνους. Μερικοί τεχνίτες όχι μόνο χρησιμοποιούν τα ίδια τα σπορόφυτα, αλλά τα βάζουν και προς πώληση. Υπάρχουν πολλά μυστικά για το πώς να αποκτήσετε φιλικούς βλαστούς δεντρολίβανου και να αναπτύξετε ισχυρά σπορόφυτα..

Οι σπόροι χρειάζονται προεπεξεργασία

Οι σπόροι δεντρολίβανου φυτρώνουν απρόθυμα και για μεγάλο χρονικό διάστημα, οπότε είναι καλύτερα να τους μουλιάζετε για 2 έως 5 ώρες πριν από τη σπορά. Ένα διεγερτικό ανάπτυξης μπορεί να προστεθεί στο νερό – αυτό θα επιταχύνει τη βλάστηση. Δεδομένης της στεγανότητας, πρέπει να ξεκινήσετε τη φύτευση νωρίς – περίπου τον Φεβρουάριο.

Μετά το μούλιασμα, οι σπόροι καλύπτονται με μια κολλώδη μεμβράνη, γεγονός που τους καθιστά δύσκολο να σπείρουν. Για να μην κολλήσουν οι κόκκοι στα χέρια σας, πρέπει να τοποθετηθούν σε μια πετσέτα και να στεγνώσουν καλά..

Συχνά στην πώληση μπορείτε να βρείτε σπόρους στη συσκευασία των οποίων αναφέρεται ότι έχουν ήδη εκπαιδευτεί εκ των προτέρων. Ένα τέτοιο υλικό φύτευσης μπορεί να σπαρθεί αμέσως, χωρίς μούλιασμα..

Δεντρολίβανο από σπόρους – οι λεπτότητες της σποράς

Για την καλλιέργεια μπαχαρικών με σπόρους, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα κοινό δοχείο στα αρχικά στάδια. Αλλά εκτός από δεντρολίβανο, δεν πρέπει να υπάρχουν άλλες καλλιέργειες. Αυτή η καλλιέργεια έχει πολύ μεγάλους χρόνους βλάστησης – οι πρώτοι βλαστοί μπορεί να εμφανιστούν σε 3-4 εβδομάδες. Τα σπορόφυτα των περισσότερων φυτών έχουν ήδη βλαστήσει και απαιτούν την αφαίρεση του καταφυγίου. Αν γίνει αυτό, τότε το δεντρολίβανο που έχει μείνει χωρίς θερμοκήπιο θα παγώσει και δεν θα ανέβει καθόλου.

Το δοχείο πρέπει να γεμίζει μέτρια με θρεπτικό, αλλά πάντα χαλαρό χώμα. Σε βαρύ έδαφος, θα είναι δύσκολο να σπάσουν τα σπορόφυτα, γεγονός που θα μειώσει σημαντικά τη βλάστηση. Τα σπορόφυτα θα αισθάνονται καλά σε ένα μείγμα ενός καθολικού υποστρώματος δενδρυλλίων και ένα μικρό μέρος ινών καρύδας και άμμου. Απομένει να στρώσετε τους σπόρους στην επιφάνεια του εδάφους και να καλύψετε τη γλάστρα με μεμβράνη ή γυαλί.

Δεν είναι απαραίτητο να εμβαθύνετε τους σπόρους, αρκεί μόνο να ψεκάσετε άφθονα το χώμα μετά τη σπορά. Μπορεί να πασπαλιστεί με ένα λεπτό στρώμα χώματος.

Πώς να φροντίσετε τα δενδρύλλια δεντρολίβανου

Μέχρι να εκκολαφθούν οι σπόροι, είναι απαραίτητο να διατηρηθεί η θερμοκρασία τουλάχιστον 25 ° C και να αερίζεται περιοδικά το θερμοκήπιο. Αντί να ποτίζετε καλλιέργειες, απλά πρέπει να ψεκάσετε, αλλά χωρίς φανατισμό. Η υπερβολική υγρασία θα καταστρέψει το δεντρολίβανο.

Μετά από περίπου ένα μήνα, όταν φυτρώσουν οι σπόροι, το καταφύγιο μπορεί να αφαιρεθεί. Από τότε, τα σπορόφυτα πρέπει να φυλάσσονται σε καλά φωτισμένο παράθυρο. Εάν η προσγείωση ήταν νωρίς, πρέπει να εγκαταστήσετε επιπλέον φωτισμό. Το δεντρολίβανο είναι πολύ επιλεκτικό όσον αφορά τον φωτισμό και, με έλλειψη φωτός, θα επεκταθεί γρήγορα και θα είναι εύθραυστο.

Η περαιτέρω φροντίδα για το δεντρολίβανο που καλλιεργείται με σπόρους δεν είναι δύσκολη και περιλαμβάνει:

  • μέτριο πότισμα?
  • μάζεμα (εάν οι σπόροι έχουν φυτρώσει καλά και η απόσταση μεταξύ των δενδρυλλίων είναι μικρότερη από 3 cm).
  • μαχαίρωμα πριν από τη φύτευση σε μόνιμο μέρος σε ανοιχτό έδαφος.

Μεταφυτέψτε δεντρολίβανο όταν οι θάμνοι φτάσουν σε ύψος 8 εκ. Μπορούν να φυτευτούν σε γλάστρα ή κήπο. Στην τελευταία περίπτωση, κάντε το όχι νωρίτερα από το πέρασμα του παγετού και θα δημιουργηθεί μια σταθερή θερμότητα..

Βίντεο σχετικά με την καλλιέργεια δεντρολίβανου από σπόρους

Previous Post
Citromvíz – egészségmegelőzés
Next Post
Κλάδεμα σύμφωνα με τον Kurdyumov – η ικανότητα διαχείρισης του κήπου χωρίς μεγάλη προσπάθεια
iphonevideorecorder.com
mgcool.cc
deadmansbones.net
fearlesslycreativemammas.com
thefunky-monkey.com
openssi.org