15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.dedmoroztv.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Ρόουν Ρόουαν – μια νόστιμη ποικιλία επιδόρπιο για πραγματικούς καλοφαγάδες

ρόδι τέφρας βουνού Ακόμα και οι γιαγιάδες μας ήξεραν πάντα ότι τα μούρα της σειράς γίνονται γλυκά και χάνουν τη στυπτικότητα τους μόνο μετά τον πρώτο παγετό. Αλλά υπάρχει μια ποικιλία, η οποία μπορεί να καταναλωθεί τον Σεπτέμβριο – αυτή είναι η τέφρα του βουνού ροδιού. Δεν είναι για τίποτα που αναγνωρίζεται ως επιδόρπιο, επειδή τα σκούρα κόκκινα μούρα δεν χρειάζεται να περιμένουν τον παγετό. Είναι πολύ νόστιμα και γλυκά από μόνα τους, και είναι επίσης μεγάλα. Αυτό είναι που πρέπει να φυτευτεί στον κήπο. Τι είναι αυτή η ποικιλία και έχει ιδιαίτερες απαιτήσεις για καλλιέργεια?

Η ποικιλία είναι υβριδική και οι γονείς της είναι Nevezhenskaya rowan και hawthorn. Ο διάσημος κτηνοτρόφος Michurin έβγαλε ένα υβρίδιο.

Περιγραφή του πολιτισμού

Το ρόδι rowan είναι μια κουλτούρα με αυξημένη χειμωνιάτικη ανθεκτικότητα, η οποία μεταδόθηκε σε αυτό από το κράταιγο. Αυτό καθιστά δυνατή την ανάπτυξη πολυετών ακόμη και στις πιο βόρειες περιοχές. Αναπτύσσεται με τη μορφή ενός κοντού δέντρου όχι μεγαλύτερο από 4 μέτρα σε ύψος και ζει έως και 25 χρόνια το πολύ. Το δέντρο έχει πυκνό στρογγυλεμένο στέμμα, ενώ στα περισσότερα είδη τέφρας βουνού, το στέμμα έχει σχήμα στήλης. Τα φύλλα είναι αρκετά μεγάλα, σκούρα πράσινα, έως 12 εκατοστά μήκος και περίπου 6 εκατοστά πλάτος. Ο Ρόουαν ανθίζει στις αρχές του καλοκαιριού, διαλύοντας ευαίσθητες λευκές ταξιανθίες με μια μόλις αισθητή ροζ απόχρωση.

Η ποικιλία επιδόρπιο διαφέρει επίσης από την κοινή τέφρα βουνού στα μούρα της. Σε νεαρά δείγματα, είναι δεμένα στη βάση των κλαδιών φρούτων και σε ενήλικες, σε δαχτυλίδια. Οι τελευταίοι ζουν όχι περισσότερο από 5 χρόνια. Όπως ήδη σημειώθηκε, τα μούρα έχουν γλυκιά, ευχάριστη γεύση και η πικρόξινη νότα δεν είναι τόσο έντονη. Τα ίδια τα μούρα είναι πολύ μεγάλα, ωριμάζουν στο τέλος του καλοκαιριού και είναι έτοιμα για συγκομιδή μόλις αποκτήσουν ένα πλούσιο μπορντό χρώμα. Η φλούδα στα μούρα έχει μια χαρακτηριστική γαλαζωπή άνθηση.

Έως 20 κιλά συγκομιδής μπορούν να συγκομιστούν από μια ενήλικη τέφρα βουνού και τα πρώτα μούρα δένονται ήδη 4 χρόνια μετά τη φύτευση ενός δενδρυλλίου.

Ρόουν Ρόουαν: χαρακτηριστικά καλλιέργειας

Μια ανεπιτήδευτη ποικιλία επιδόρπιο μπορεί να αναπτυχθεί με ελάχιστη παρέμβαση από έναν κηπουρό, αν επιλέξετε το σωστό μέρος φύτευσης. Είναι καλύτερα να φυτέψετε το rowan στον ήλιο, καθώς η απόδοση πέφτει απότομα στη σκιά. Θα πρέπει να προτιμάτε τα υγρά αργιλώδη εδάφη, ωστόσο, η τέφρα του βουνού δεν θα αναπτυχθεί σε ένα έλος.

Η φροντίδα των δέντρων περιλαμβάνει:

  1. Τακτικό πότισμα, ειδικά αν δεν υπάρχει βροχή, και χαλάρωση του κύκλου κοντά στο στέλεχος μετά από αυτό.
  2. Σχηματισμός. Το rowan “κάνει” το ίδιο το στέμμα, το μόνο που χρειάζεται είναι να το αραιώνετε περιοδικά. Έτσι, η ωοθήκη θα είναι μεγαλύτερη και τα ίδια τα μούρα θα είναι μεγαλύτερα. Στα νεαρά δέντρα, τα κλαδιά πρέπει να συντομεύονται νωρίς την άνοιξη για να τονωθεί η διακλάδωση..
  3. Λίπασμα επιφάνειας. Τα τρία πρώτα χρόνια της ζωής, η τέφρα του βουνού πρέπει να γονιμοποιηθεί μόνο την άνοιξη, προσθέτοντας ουρία για σκάψιμο. Τα μεγαλύτερα δέντρα πρέπει να προσθέσουν φθινοπωρινή σίτιση με παρασκευάσματα καλίου-φωσφόρου..
  4. Προληπτική θεραπεία. Ένα από τα σημαντικά μειονεκτήματα της ποικιλίας είναι η ασθενής αντοχή της σε ασθένειες και παράσιτα. Για την προστασία της μελλοντικής συγκομιδής, το δέντρο πρέπει να ψεκάζεται την άνοιξη..

Παρόλο που το ρόδι είναι αυτογόνιμο, αξίζει να φροντίσετε για τη διασταυρούμενη επικονίαση για να διατηρήσετε τις αποδόσεις. Για να το κάνετε αυτό, μπορείτε να φυτέψετε Sorbinka ή Dessertnaya rowan κοντά.

Η τέφρα του βουνού ροδιού διαδίδεται αποκλειστικά με φυτικό τρόπο. Εάν φυτέψετε τους σπόρους ενός υβριδίου, τότε τα νέα φυτά δεν θα διατηρήσουν την ποιότητά του. Ως εκ τούτου, είναι απαραίτητο να διαδοθεί ο πολιτισμός είτε με εμβολιασμό σε τέφρα βουνού, είτε με πράσινα μοσχεύματα.

Βίντεο σχετικά με την καλλιέργεια ροδιού τέφρας βουνού

Previous Post
Hogyan ültessünk petúnia palántákat tőzegtablettákba?
Next Post
Συγκομιδή ντομάτας Maryina Roshcha για καλλιέργεια σε θερμοκήπιο
iphonevideorecorder.com
mgcool.cc
deadmansbones.net
fearlesslycreativemammas.com
thefunky-monkey.com
openssi.org