15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.dedmoroztv.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Καλλιέργεια phlox από σπόρους: όλες οι λεπτότητες της διαδικασίας

καλλιέργεια φλοξ από σπόρους Η καλλιέργεια φλοξ από σπόρους είναι ένας δημοφιλής και επιτυχημένος τρόπος αναπαραγωγής τους. Αλλά μέσω δενδρυλλίων, καλλιεργούνται κυρίως ετήσια φλοξ ή Drummond. Είναι κατανοητό, επειδή τέτοια φυτά ζουν μόνο μία εποχή, και έτσι θέλω να έχω χρόνο να δω την ανθοφορία τους. Η μέθοδος δενδρυλλίων σάς επιτρέπει να φέρετε πιο κοντά την εμφάνιση των ταξιανθιών για μερικές εβδομάδες. Πράγματι, μέχρι να έρθει η ώρα να σπείρετε το phlox σε ανοιχτό έδαφος, θα έχετε ήδη νέους, σχηματισμένους θάμνους. Επιπλέον, οι σπόροι phlox του Drummond είναι αρκετά ακριβοί – συνήθως δεν υπάρχουν περισσότεροι από δώδεκα σπόροι σε μια σακούλα..

Κατά τη σπορά ετήσιων φλοξών απευθείας σε ανοιχτό έδαφος, οι περισσότερες καλλιέργειες συχνά δεν βλασταίνουν. Για να αποφευχθεί τέτοια θλίψη, οι έμπειροι κηπουροί συνιστούν την καλλιέργεια αυτών των φλοξών από σπόρους χρησιμοποιώντας τη μέθοδο δενδρυλλίων. Πώς να το κάνετε σωστά, σήμερα θα σας πούμε εν συντομία.

Πότε να σπείρεις

Μπορείτε να ξεκινήσετε τη σπορά σπόρων phlox για σπορόφυτα τον Απρίλιο. Εάν έχετε την ευκαιρία να παρέχετε στα φυτά επιπλέον φωτισμό, σπέρνετε τους σπόρους άλλες 2 εβδομάδες νωρίτερα..

Δεν είναι δύσκολο να υπολογιστεί η κατά προσέγγιση ημερομηνία σποράς: κατά μέσο όρο, χρειάζονται 3 μήνες από τη φύτευση σπόρων έως τη φύτευση σπορόφυτων σε μόνιμο μέρος. Από αυτό και “χορός”, δεδομένου του τοπικού κλίματος.

Τι χώμα χρειάζεται για την καλλιέργεια δενδρυλλίων phlox?

Το Phlox έχει μικρούς σπόρους, οπότε το υπόστρωμα πρέπει να είναι ελαφρύ αλλά θρεπτικό. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα μείγμα γλάστρες για όλες τις χρήσεις από το κατάστημα. Εάν θέλετε, προετοιμάστε ένα παρόμοιο χώμα μόνοι σας αναμειγνύοντας:

  • τύρφη;
  • άμμος;
  • μαυρόχωμα;
  • χλοοτάπητα.

Πώς να αναπτύξετε phlox από σπόρους

Αφού αποκτήσετε κατάλληλο έδαφος και σπόρους, μπορείτε να προχωρήσετε απευθείας στη σπορά τους:

  1. Γεμίστε ένα ρηχό δοχείο (π.χ. πλαστικό δίσκο με καπάκι) με γη.
  2. Απλώστε τους σπόρους στην επιφάνεια του εδάφους, αλλά μην τους σκεπάσετε.
  3. Spεκάστε καλά με ένα μπουκάλι ψεκασμού.
  4. Κλείστε το καπάκι.

Τοποθετήστε το δοχείο με το σπαρμένο phlox σε ένα ελαφρύ και ζεστό περβάζι παραθύρου. Όταν βλαστήσουν οι σπόροι, αφαιρέστε το καπάκι. Αφού σχηματίσει 3-4 σπορόφυτα 3-4 φύλλα, βυθίστε το phlox σε ξεχωριστά δοχεία για καλλιέργεια. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε ένα κοινό δοχείο, αλλά να φυτέψετε όχι περισσότερους από 5-6 θάμνους εκεί, ώστε να έχουν αρκετό χώρο.

Κατά την κατάδυση, το σημείο ανάπτυξης δεν πρέπει να εμβαθύνει, διαφορετικά τα σπορόφυτα μπορεί να πεθάνουν.

Επιλέξτε ένα καλά φωτισμένο μέρος για σπορόφυτα phlox, διαφορετικά θα τεντωθεί. Θυμηθείτε να ποτίζετε τα φυτά σας τακτικά και προσπαθήστε να μην ξεχειλίζουν. Με περίσσεια υγρασίας, υπάρχει κάθε πιθανότητα εμφάνισης μιας τέτοιας ατυχίας όπως ένα μαύρο πόδι. Μπορείτε να ταΐσετε τα δενδρύλλια μία φορά με αζωτούχο λίπασμα, αλλά όχι νωρίτερα από μια εβδομάδα μετά τη συλλογή. Κάνετε περίπλοκους μεταλλικούς επιδέσμους μία φορά κάθε δύο εβδομάδες – αυτό θα βοηθήσει στην ανάπτυξη πλούσιου και ισχυρού φλοξ.

Τα ετήσια phloxes προσφέρονται καλά για διαμόρφωση. Για να αποκτήσετε έναν στρογγυλό θάμνο, από τον δεύτερο μήνα της ζωής των δενδρυλλίων, αρχίστε να τσιμπάτε τις κορυφές.

Έχοντας αναπτύξει phloxes από σπόρους, με την άφιξη της θερμότητας, τον Μάιο, στείλτε τα ήρεμα στο παρτέρι. Μέχρι αυτή τη στιγμή, θα έχετε ήδη ωριμάσει φυτά και μερικά μπορεί να εμφανίσουν ακόμη και τα πρώτα λουλούδια..

Πώς να αναπτύξετε phlox από σπόρους μέσω σπορόφυτων – βίντεο

Previous Post
Hogyan ültessünk petúnia palántákat tőzegtablettákba?
Next Post
Συγκομιδή ντομάτας Maryina Roshcha για καλλιέργεια σε θερμοκήπιο