15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.dedmoroztv.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Καλλιεργούμε χρένο στέπας της Κριμαίας ή κάτραν

Ραπανάκι στέπας της Κριμαίας Οι άλλοτε ζουμερές ρίζες του katran θα μπορούσαν να βρεθούν σε αφθονία στις στέπες της Κριμαίας, για τις οποίες πήρε το όνομά της. Σήμερα, το χρένο της στέπας της Κριμαίας έχει πάρει σταθερά τη θέση του στα κρεβάτια μας. Όντας ξεχωριστός πολιτισμός, το katran είναι ταυτόχρονα ο “αδελφός” του χρένου. Και τα δύο φυτά ανήκουν στην οικογένεια των σταυρανθών και θα σας ευχαριστήσουν με παχιές, βρώσιμες και υγιείς ρίζες. Αλλά έχουν επίσης σημαντικές διαφορές, τόσο στην εμφάνιση όσο και στην αναπτυσσόμενη τεχνολογία..

Ποια είναι η διαφορά μεταξύ katran και χρένου

Υπό φυσικές συνθήκες, το katran είναι ένα πολυετές φυτό, αλλά καλλιεργείται ως διετές. Τον πρώτο χρόνο, σχηματίζει μια μεγάλη ροζέτα με μεγάλα, φαρδιά φύλλα. Το ύψος τους μπορεί να φτάσει τα 120 εκ. Το δεύτερο έτος, παράγει διακλαδισμένο στέλεχος, ακόμη ψηλότερο, και ανθίζει. Η ανθοφορία ξεκινά στις αρχές του καλοκαιριού και διαρκεί περίπου 2 μήνες. Τα λουλούδια είναι μικρά, λευκά, αλλά μαζεύονται σε μεγάλες βούρτσες. Το ριζικό σύστημα του katran είναι ένα μακρύ ριζικό, ζουμερό και σαρκώδες. Ο κρεμώδης πολτός έχει γεύση σαν χρένο.

Λόγω του γλυκού αρώματος των ταξιανθιών, το katran είναι ένα εξαιρετικό φυτό μελιού..

Παρά το γεγονός ότι το katran και το χρένο είναι από πολλές απόψεις παρόμοια μεταξύ τους, το πρώτο έχει πολύ περισσότερα πλεονεκτήματα..

Οι περισσότεροι κηπουροί προτιμούν να μεγαλώνουν katran επειδή:

  1. Δεν μετατρέπεται σε ζιζάνιο που δεν μπορεί να αφαιρεθεί από τον κήπο. Τα υπόλοιπα κομμάτια ριζών πεθαίνουν μετά το σκάψιμο, χωρίς να δίνουν νεαρή ανάπτυξη.
  2. Δίνει μεγαλύτερη συγκομιδή. Μόλις τον πρώτο χρόνο, η ρίζα του katran μεγαλώνει μέχρι 60 εκατοστά σε μήκος και 5 εκατοστά σε διάμετρο. Οι χάλια ρίζες αναπτύσσονται με αργό ρυθμό.
  3. Πιο ζουμερό (εννοεί τις ίδιες τις ρίζες).
  4. Καθολική χρήση. Οι ρίζες μπορούν να ψηθούν ή να βράσουν και το νεαρό φύλλωμα μπορεί να προστεθεί σε σαλάτες.
  5. Λειτουργεί ως διακοσμητικός πολιτισμός. Αν και ο θάμνος είναι ψηλός, τα στριμμένα φύλλα του είναι πολύ όμορφα και η ανθοφορία είναι μακρά και αρωματική..

Ραπανάκι στέπας της Κριμαίας – katran: χαρακτηριστικά καλλιέργειας

Το Katran φυτεύεται με σπόρους απευθείας σε ανοιχτό έδαφος. Αυτό μπορεί να γίνει πριν από το χειμώνα ή την άνοιξη. Για την ανοιξιάτικη φύτευση, οι σπόροι χρειάζονται διαστρωμάτωση, καθώς έχουν πυκνό κέλυφος. Για να φυτέψετε ένα katran, είναι απαραίτητο να πάρετε ένα φωτεινό μέρος με ελαφρύ εύφορο χώμα.

Εάν είναι επιθυμητό, ​​μπορείτε να καλλιεργήσετε το katran μέσω σπορόφυτων σπέρνοντας σπόρους τον Μάρτιο. Ωστόσο, σε αυτή την περίπτωση, είναι σημαντικό να μην χάσετε τη στιγμή της μεταμόσχευσης έως ότου η ρίζα του πυρήνα γίνει πολύ μεγάλη..

Η φροντίδα για το χρένο της στέπας της Κριμαίας γενικά δεν είναι ιδιαίτερα επίπονη, συγκεκριμένα:

  1. Όταν τα σπορόφυτα μεγαλώσουν, πρέπει να αραιωθούν, αφήνοντας τουλάχιστον 50 εκ. Μεταξύ των θάμνων. Για τον πρώτο χρόνο αυτό θα είναι αρκετό και στο τέλος της σεζόν θα είναι δυνατό να σκάψουν μερικά από τα φυτά που πυκνώνει τις φυτεύσεις. Μέχρι τότε, έχουν ήδη σχηματίσει μια αρκετά παχιά νεαρή ρίζα, κατάλληλη για κατανάλωση..
  2. Ζιζάνετε τακτικά και χαλαρώνετε απαλά τους διαδρόμους.
  3. Το πότισμα πραγματοποιείται όπως απαιτείται, εμποδίζοντας το χώμα να στεγνώσει.
  4. Σε φτωχό έδαφος κατά τη διάρκεια της σεζόν, μπορείτε να ταΐσετε το katran τρεις φορές. Μετά την πρώτη αραίωση – με νιτρικό αμμώνιο, μετά από 2 εβδομάδες – προσθέστε αλάτι καλίου σε αυτό. Κάντε το τελευταίο ντύσιμο κατά τη διάρκεια της ανθοφορίας.

Εάν το katran δεν σκάβεται για χάρη της ρίζας, τότε μπορεί να αναπτυχθεί σε ένα μέρος έως και 15 χρόνια. Ωστόσο, τις περισσότερες φορές η συγκομιδή των ζουμερών ριζών συγκομίζεται για 2 χρόνια καλλιέργειας, ξεθάβοντας τις τον Οκτώβριο-Νοέμβριο.

Πώς να μεγαλώσετε έναν συγγενή χρένου – katran, βίντεο

Previous Post
Melyek a kurkuma előnyös tulajdonságai és a használat ellenjavallatai
Next Post
Η Μολδαβική πιπεριά Gogoshary έχει ασυνήθιστο σχήμα και γεύση
iphonevideorecorder.com
mgcool.cc
deadmansbones.net
fearlesslycreativemammas.com
thefunky-monkey.com
openssi.org