15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.dedmoroztv.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Όπως ονομάστηκε το δέντρο, έτσι κόλλησε

μοναδικά δέντρα Νάνοι και γίγαντες, με αμπέλια και φύλλα, με αγκάθια ή φρούτα στον κορμό. Κάθε τέτοιο δέντρο ονομάζεται φανταχτερά ονόματα. Η γνωριμία μαζί τους αφήνει ανεξίτηλο σημάδι στη μνήμη του ταξιδιώτη..

Angel Oak – Old Man of South Carolina

Αυτό το όμορφο ξυλώδες φυτό αναπτύσσεται σε αυτήν την περιοχή για πάνω από 400 χρόνια. Έπρεπε να υπομείνει τρομερά:

  • σεισμοί?
  • τυφώνες?
  • πλημμύρες.

Ο κορμός έχει ύψος 20 μέτρα και διάμετρο έως 3 μ. Το στέμμα που απλώνεται σχηματίζει ένα φυλλώδες θόλο που καλύπτει έκταση 1.600 m². Το Angel’s Oak βλασταίνει πολλά βλαστάρια. Λόγω του οποίου υπάρχουν πολλοί “απόγονοι” του στον κόσμο.

Μυστηριώδεις τουλίπες

Αρκετές ποικιλίες ανήκουν στην κατηγορία των τουλιπών. Το αμερικανικό βρίσκεται στη Βόρεια Αμερική. Το ύψος του γίγαντα είναι έως 25-30 μ. Τα ανοιχτό πράσινα λουλούδια έχουν μια πορτοκαλί λωρίδα στη βάση του μπολ. Εάν σπάσετε ένα κλαδί, τότε μια ευχάριστη μυρωδιά προέρχεται από αυτό. Η κινεζική εμφάνιση είναι λιγότερο διακοσμητική και πολύ ιδιότροπη για φροντίδα. Οι ανοιχτό πράσινες ή κίτρινες ταξιανθίες του δεν μυρίζουν καθόλου.

Ο Αφρικανός εκπρόσωπος αυτής της ομάδας ρίχνει ένα χρώμα με κίτρινο περίγραμμα όλο το χρόνο. Μερικές φορές είναι μπορντό, μοιάζουν με κρεμαστό παρτέρι από τουλίπες. Όταν βρέχει, τα μπουμπούκια γεμίζουν με νερό και χρησιμεύουν ως πότες για κολιμπρί. Ο κορμός του εκτείνεται έως και 10-15 μέτρα.

Το ξύλο των τουλιπών χρησιμοποιείται για την κατασκευή χαρτιού, επίπλων, εσωτερικών αυτοκινήτων, μουσικών οργάνων, καθώς και θήκες τηλεόρασης. Τα φύλλα και ο φλοιός έχουν αντισηπτικές ιδιότητες.

Κάτοικος της ερήμου – Βελβίτσια

Στις αμμώδεις εκτάσεις της ερήμου Namib, που βρέχεται από τον Ατλαντικό Ωκεανό, υπάρχουν καταπληκτικοί θάμνοι. Ωστόσο, ο κορμός τους των 50 εκατοστών λέει ότι είναι δέντρα. Κάποια από αυτά είναι 2-3 χιλιάδων ετών. Σε αυτή την περίπτωση, τα δείγματα αφήνουν φύλλα 3-5 μέτρων, τα οποία πεθαίνουν μαζί με το φυτό. Οι πλάκες από σκληρό ξύλο απορροφούν την υγρασία σαν σφουγγάρια.

Οι αρχές απαγορεύουν τη συγκομιδή των σπόρων αυτής της ασυνήθιστης ποικιλίας χωρίς άδεια. Θεωρείται το σύμβολο της Ναμίμπια, επομένως απεικονίζεται στο οικόσημο της χώρας.

Σφίξτε το χέρι του διαβόλου και γνωρίστε την αυτοκτονία

Σχεδόν κανείς δεν θέλει να το κάνει αυτό. Ωστόσο, η ανθοφορία του δέντρου με το όνομα «Διάβολο χέρι» τρομάζει πολλούς. Οι στήμονες των έντονα κόκκινων λουλουδιών μιμούνται τον σκελετικό καρπό, ενώ οι κίτρινες ρίγες ενισχύουν το εφέ τρόμου. Υπάρχουν πολλές τέτοιες εκθέσεις στους κλάδους. Ωστόσο, οι άνθρωποι τα χρησιμοποιούν για να αφαιρέσουν:

  • πόνος;
  • φλεγμονή;
  • γαστρεντερικές διαταραχές.

Τι εκπληκτικό παράδοξο. Ωστόσο, υπάρχουν πιο τρομερά πράγματα – μια συνάντηση με ένα αυτοκτονικό φυτό. Ο δηλητηριώδης χυμός αυτού του είδους είναι θανατηφόρος για τον άνθρωπο και όχι για τη χλωρίδα. Αυτοί οι “εγκληματίες” αναπτύσσονται στη Νοτιοανατολική Ασία, την Ινδία.

Εάν στις τροπικές περιοχές υπάρχει μια μυρωδιά γιασεμιού και στα κλαδιά μάνγκο ή λευκά λουλούδια, αυτό σημαίνει ότι ο τουρίστας ήρθε αντιμέτωπος με έναν αδίστακτο “δολοφόνο”. Η μέγιστη συγκέντρωση δηλητηρίου περιέχεται στα οστά.

Στο έλεος του δράκου

Το απλωμένο στέμμα του μεγαλοπρεπούς γίγαντα (20 μ.) Είναι μαγευτικό. Τα δέντρα δράκων μοιάζουν με μπαομπάμπ. Μόνο που ο κορμός του αναβλύζει αίμα – κατακόκκινος χυμός. Η ηλικία των δειγμάτων καθορίζεται από τον αριθμό των ανθοφοριών που εμφανίζονται κάθε 15 χρόνια. Για να δείτε ένα τέτοιο θαύμα, πρέπει να πάτε στα Κανάρια Νησιά ή στο κεντρικό τμήμα της Αφρικής / Ασίας.

Στρατιωτική δύναμη των τροπικών

Έχει πυροβολικό η φύση; Ναι, και μερικά ακόμη. Στα τροπικά δάση, οι ντόπιοι βρίσκουν βόμβες κανόνων και δυναμίτη. Μια τέτοια παρέλαση «στρατιωτικής δύναμης» στον κόλπο της φύσης είναι μαγευτική. Στα κλαδιά των κανόνων φυτρώνουν καρποί που μοιάζουν με κοχύλια. Όταν πέφτουν, ακούγεται ένας εκκωφαντικός ήχος. Ένα φυτό μπορεί να περιέχει από 200-300 σφαιρικά αντικείμενα, διαμέτρου 25 εκατοστών.

Ο πολτός του καρπού έχει αντιμυκητιασική και αντισηπτική δράση.

Δυναμικό δέντρο μεγαλώνει στον Αμαζόνιο. Καταπληκτικές κολοκύθες ωριμάζουν σε φυτά υψηλά (60 μ.). Όταν σπάσουν, τότε:

  • ακούγεται ο ήχος μιας έκρηξης.
  • οι σπόροι είναι διασκορπισμένοι σε απόσταση 100 μέτρων γύρω από τον κορμό.
  • με ταχύτητα 70 m / s.

Ο χυμός του «εκρηκτικού» εκπροσώπου της χλωρίδας είναι δηλητηριώδης. Αν και εξακολουθούν να περιλαμβάνονται στη διατροφή των παπαγάλων μακάου. Επιπλέον, οι άνθρωποι τα χρησιμοποιούν στο σπίτι και για ιατρικούς σκοπούς..

Τα σταφύλια είναι ο ήλιος

Πόση προσπάθεια ξοδεύουν οι αγρότες για τη φροντίδα των αμπελώνων. Και στα τροπικά γεωγραφικά πλάτη του πλανήτη μας υπάρχουν ξυλώδη φυτά, οι κορμοί των οποίων είναι πυκνά καλυμμένοι με σκούρα μπλε μούρα. Δεν είναι κατώτερα από τα σταφύλια σε γεύση. Μπορείτε να τα μαζέψετε αρκετές φορές το χρόνο. Τα μούρα μυρίζουν μυρτιά. Το ύψος τέτοιων γιγάντων είναι 12-15 μ.

Το δέντρο Keppel είναι επίσης εκπληκτικό. Αξίζει να φάτε τον καρπό του, καθώς ένα άτομο αρχίζει να μυρίζει βιολέτα. Έχουν γεύση μάνγκο. Δίνει έως και χίλια φρούτα ετησίως.

Μετά από μια τέτοια εκδρομή, πολλοί θα θελήσουν να επισκεφτούν μακρινές χώρες και να δουν τα θαύματα της φύσης με τα μάτια τους..

Previous Post
Melyek a kurkuma előnyös tulajdonságai és a használat ellenjavallatai
Next Post
Η Μολδαβική πιπεριά Gogoshary έχει ασυνήθιστο σχήμα και γεύση
iphonevideorecorder.com
mgcool.cc
deadmansbones.net
fearlesslycreativemammas.com
thefunky-monkey.com
openssi.org