15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.dedmoroztv.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Γνωριμία με τους κύριους τύπους όμορφης γλιστείας

υπέροχη wisteria στον κήπο Το Wisteria, ή wisteria, όπως ονομάζεται επίσης, είναι ένα δέντρο που μοιάζει με φυτό που ανήκει στην οικογένεια των οσπρίων. Η πατρίδα του είναι οι νότιες χώρες. Σε τέτοια εδάφη η wisteria αισθάνεται πολύ καλά και ευχαριστεί με άφθονη ανθοφορία. Αυτός ο τύπος φυτού είναι απαραίτητος για το σχεδιασμό του τοπίου. Η μοναδικότητα του λουλουδιού έγκειται στις ασυνήθιστες ταξιανθίες του. Υπάρχουν διάφορες ποικιλίες ενός υπέροχου λουλουδιού, οι οποίες έχουν τα δικά τους χαρακτηριστικά. Παρακάτω μπορείτε να δείτε μια φωτογραφία της wisteria..

Ποικιλία wisteria

Το Wisteria είναι ένα φυλλοβόλο αμπέλι που φτάνει σε ύψος τα 20 μέτρα. Ένα ξεχωριστό χαρακτηριστικό αυτού του τύπου φυτού είναι τα κρεμαστά κλαδιά. Τα φύλλα είναι περίεργα. Οι πλάκες μεγαλώνουν μέχρι 40 εκατοστά σε μήκος. Η επιφάνεια των νεαρών φύλλων καλύπτεται άφθονα με μικρές λάχνες.

Οι οφθαλμοί είναι μικροί, συγκεντρωμένοι σε ταξιανθίες που μοιάζουν με συστάδες. Το μήκος τους φτάνει τα 50 εκ. Όταν ανοίγουν, οι οφθαλμοί έχουν ιώδες, λευκό, μοβ χρώμα. Τις περισσότερες φορές, η λιάνα φυτεύεται κοντά σε φράχτες, κιόσκια.

Δεδομένου ότι το λουλούδι αναπτύσσεται γρήγορα, πρέπει να προετοιμαστεί εκ των προτέρων ένα μέρος για να το φυτέψετε, ώστε να μην τραυματιστεί στο μέλλον..

Υπάρχουν 9 τύποι wisteria στη φύση. Οι περισσότεροι προτιμούν ένα τροπικό κλίμα. Στο έδαφος της Ρωσίας, αναπτύσσονται ποικιλίες αναπαραγωγής που ανέχονται καλά τις ξαφνικές αλλαγές θερμοκρασίας..

Κινεζικό Wisteria Blue Sapphire

Κινεζικό Wisteria Blue Sapphire Είναι ένα φυλλώδες αμπέλι που φτάνει σε ύψος τα 20 μέτρα στη φύση. Τα φύλλα είναι μεγάλα, πτερύγια. Κατά τον πρώτο χρόνο της ζωής, οι νεαροί βλαστοί είναι εφηβικοί. Γίνονται ομαλά με την πάροδο του χρόνου. Τα λουλούδια είναι ανοιχτό μωβ. Το μήκος των ταξιανθιών φτάνει τα 30 εκατοστά. Αυτός ο τύπος wisteria αναπτύσσεται αρκετά γρήγορα. Συχνά, οι κηπουροί δίνουν στο δέντρο ένα τυπικό σχήμα. Σε αυτή την περίπτωση, το αμπέλι μπορεί να αναπτυχθεί μόνο έξι μέτρα ύψος. Ένα ευχάριστο άρωμα απελευθερώνεται κατά την ανθοφορία. Η άνθηση παρατηρείται από τον Σεπτέμβριο έως τον Αύγουστο.

Κινέζικη wisteria Alba

Κινέζικη wisteria AlbaΗ ποικιλία είναι ένα πολυετές φυλλοβόλο αμπέλι. Η μοναδικότητα του είδους έγκειται στους πολλούς καταρρακτικούς βλαστούς. Με σωστή φροντίδα, μπορούν να έχουν μήκος έως 25 μέτρα. Οι μίσχοι είναι μαζικοί. Η διάμετρος των κλαδιών είναι 30-35 εκατοστά. Οι νεαροί βλαστοί είναι μαλακοί και λυγίζουν καλά, αλλά με την πάροδο του χρόνου γίνονται ξυλώδεις. Η ποικιλία που παρουσιάζεται διακρίνεται από λευκά σμήνη, αλλά υπάρχουν υβρίδια που αποκτούν ροζ και λεβάντα απόχρωση. Σε σύγκριση με άλλα είδη, το Alba έχει μεγάλη περίοδο ανθοφορίας. Χαίρεται με την ομορφιά της δύο φορές το χρόνο. Η πρώτη άνθιση παρατηρείται νωρίς την άνοιξη και η δεύτερη – στα τέλη του καλοκαιριού. Αυτός ο τύπος wisteria ανέχεται καλά τον παγετό και τους κρύους ανέμους..

Η Γουστερία ανθίζει άφθονα

Μία από τις μικρότερες ποικιλίες. Εάν το φροντίζετε σωστά και το κλαδεύετε εγκαίρως, τότε το αμπέλι θα αυξηθεί σε ύψος έως και 10 μέτρα. Είναι ένα είδος ανθεκτικό στον παγετό που μπορεί να αντέξει θερμοκρασίες έως και -230C. Οι φυλλοβόλες πλάκες είναι μεγάλες. Κάθε ένα αποτελείται από 11-19 ωοειδή μέρη. Τα φύλλα μεγαλώνουν μέχρι 40 εκατοστά. Αυτός ο τύπος wisteria μπορεί να διακριθεί από το σχήμα των στελεχών. Οι βλαστοί του στρίβουν μόνο δεξιόστροφα. Το πάχος τους στη βάση είναι 30 εκ. Η λιάνα ανθίζει, κατά κανόνα, από τον Μάρτιο έως τον Μάιο, αλλά με τη σωστή επιλογή χώρου και φροντίδας, η διαδικασία μπορεί να επαναληφθεί το καλοκαίρι. Οι ταξιανθίες ρακεμόζης σχηματίζονται στα άκρα των βλαστών. Παίρνουν μια λιλά-μπλε απόχρωση και φτάνουν τα 60 εκατοστά σε μήκος. Τα λουλούδια ανθίζουν σταδιακά. Μετά την ανθοφορία, σχηματίζονται καρποί, οι οποίοι παραμένουν στα κλαδιά μέχρι την άνοιξη..

Οι κύριες ποικιλίες ανθισμένης γλιστείας:

  • Λευκό – χιονισμένα μπουμπούκια.Wisteria άφθονα λευκή
  • Rosea – ανοιχτό ροζ λουλούδια.Wisteria πλούσια ανθοφορία Rosea
  • Violaceo -plena – μοβ, διπλές ταξιανθίες.Wisteria πλούσια ανθισμένη Violaceo-plena
  • Το Macrobotrys είναι ποικιλία μεγάλων φύλλων με επιμήκη φύλλα.Wisteria πλούσια ανθοφορία Macrobotrys

Wisteria Macrostachia

Wisteria Macrostachia Blue MoonΗ πατρίδα αυτού του είδους είναι τα εδάφη της Βόρειας Αμερικής. Η Λιάνα διαφέρει σε πυκνές, μεγάλες ταξιανθίες. Οι πιο δημοφιλείς ποικιλίες είναι η Wisteria Macrostachia Blue Moon και η Clara Mac. Το πρώτο ανήκει στην ομάδα των ανθεκτικών φυτών. Αυτό το αμπέλι μπορεί να καλλιεργηθεί ακόμη και στις βόρειες περιοχές. Είναι σε θέση να αντέξει ξαφνικές αλλαγές θερμοκρασίας. Το φυτό δεν χάνει την εμφάνισή του ακόμη και σε θερμοκρασία αέρα -400C.

Wisteria Macrostachia Clara MacΤο μπλε φεγγάρι wisteria είναι ένα φυλλοβόλο, δέντρο-σαν λιάνα που φτάνει σε ύψος τα 8 μέτρα. Πλάκες φυλλοβόλων σύνθετου σχήματος. Αποτελούνται από 7 ή 9 μυτερά μέρη. Οι ταξιανθίες έχουν σχήμα κώνου. Τα λουλούδια είναι λιλά-μπλε. Αυτή η ποικιλία χρησιμοποιείται συχνά για κάθετη κηπουρική σε κήπους, κληματαριά, βεράντες. Το Wisteria Clara Mac είναι μια λιγότερο ανθεκτική στον παγετό ποικιλία. Το φυτό έχει χιονισμένες βούρτσες μήκους 35 εκατοστών.

Wisteria εσωτερικού χώρου

wisteria εσωτερικού χώρουΤο Wisteria είναι ένα λουλούδι που μπορεί να φυτευτεί όχι μόνο σε κήπους αλλά και σε εσωτερικούς χώρους. Η Λιάνα μεγαλώνει μέχρι τρία μέτρα, οπότε χρειάζεται συχνό κλάδεμα. Το δέντρο είναι ιδανικό για κάθε εσωτερικό δωμάτιο. Θα φανεί καλό τόσο στο λόμπι όσο και στον χειμερινό κήπο. Προκειμένου η wisteria να ευχαριστηθεί με την άφθονη ανθοφορία της για μεγάλο χρονικό διάστημα, είναι απαραίτητο να της παρέχεται η κατάλληλη φροντίδα. Το χειμώνα, η γλάστρα με το φυτό πρέπει να διατηρείται σε καλά φωτισμένο δωμάτιο. Η βέλτιστη θερμοκρασία αέρα θεωρείται από 150C έως 200C. Για να φαίνεται το αμπέλι τακτοποιημένο, είναι απαραίτητο να κλαδεύετε μικρά κλαδιά κάθε άνοιξη. Τους καλοκαιρινούς μήνες, συνιστάται να βγάλετε το λουλούδι στο μπαλκόνι ή τη βεράντα..

Είναι απαραίτητο να αρχίσετε να δίνετε το επιθυμητό σχήμα στην κινεζική Wisteria σε νεαρή ηλικία, όταν τα κλαδιά είναι ακόμα καλά λυγισμένα.

Η ιαπωνική wisteria δεν είναι λιγότερο δημοφιλής. Δεν είναι τόσο διακοσμητική, αλλά αρκετά όμορφη. Οι ταξιανθίες είναι λευκές, πλούσιες. Η πρώτη ανθοφορία αυτού του είδους μπορεί να παρατηρηθεί στο 10ο έτος της ζωής. Το φυτό διακρίνεται από μεγάλα φύλλα και ταξιανθίες. Το ύψος του δέντρου σπάνια φτάνει τα 8 μέτρα.

θάμνος wisteriaΕίδη θάμνων – Το Wisteria frutescens φτάνει τα δεκαπέντε μέτρα. Τα κλαδιά γέρνουν. Τα λουλούδια είναι μικρά, μαζεμένα σε τσαμπιά. Τα μπουμπούκια είναι μπλε-μοβ. Με την κατάλληλη φροντίδα, οι ταξιανθίες μεγαλώνουν μέχρι 15 εκατοστά. Το είδος των θάμνων αναπτύσσεται αρκετά αργά, επομένως είναι λιγότερο δημοφιλές. Αυτή η γλιστέρια μπορεί να καλλιεργηθεί τόσο σε ανοιχτό χώρο όσο και σε μπανιέρες..

wisteria μπονσάιΤο δέντρο Wisteria χρησιμοποιείται συχνά για τη δημιουργία μπονσάι. Οι εύκαμπτοι και ταχέως αναπτυσσόμενοι βλαστοί σας επιτρέπουν να δημιουργήσετε ένα ασυνήθιστο σχήμα. Η φροντίδα του φυτού είναι πολύ εύκολη. Για να ανθίσει άφθονα ένα δέντρο, δεν χρειάζεται να έχετε ειδικές δεξιότητες..

Wisteria στο σχεδιασμό τοπίου, φωτογραφία

Το δέντρο δεν έχει μόνο ασυνήθιστα χρώματα, αλλά και μεγάλο φύλλωμα. Με τη βοήθεια ενός τέτοιου φυτού, μπορείτε να μεταμορφώσετε οποιοδήποτε κτίριο ή κήπο. Οι σχεδιαστές τοπίου θεωρούν ότι η Wisteria αποτελεί ουσιαστικό μέρος οποιουδήποτε ιστότοπου. Η Λιάνα φαίνεται υπέροχη με όλα τα φυτά, ειδικά τους νάρκισσους, τις τουλίπες και τους υάκινθους. Παρακάτω είναι φωτογραφίες της wisteria σε σχεδιασμό τοπίου:αψίδα κήπου wisteria

σήραγγα wisteria στο βοτανικό κήπο

wisteria διακόσμηση σπιτιού

πολυεπίπεδη wisteria

wisteria δίπλα στη λίμνη

Previous Post
Meztelen hölgy Dél -Afrikából – szelíd amaryllis
Next Post
Πώς να φυτέψετε και να φροντίσετε το δαμάσκηνο κερασιού στην κεντρική Ρωσία
iphonevideorecorder.com
mgcool.cc
deadmansbones.net
fearlesslycreativemammas.com
thefunky-monkey.com
openssi.org